Tre poäng noterades även lagkaptenen Erik Gustafsson för i 5–2-segern.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Leksand har left mycket på sin förstakedja med Marek Hrivik, Peter Cehlarik och Carter Camper den här säsongen. Till torsdagens match mot Luleå tvingades dock den förstnämnde att kasta in handduken vilket decimerade Leksand.

Och Luleå kom inte att ha några större problem med att inkassera sin tredje raka seger när man till slut vann med 4–1, även om gästerna reducerade två gånger om i numerärt överläge under matchens gång.

Segersiffrorna kunde ha varit klart större för hemmalaget, bara i andra perioden träffade Linus Klasen målramen två gånger om, men i slutändan var de av mer akademisk karaktär.

Lagkaptenen Erik Gustafsson, som inför matchen stod noterad för sju poäng på åtta matcher, klev fram i hemmalaget och skickade in 3–0 drygt sex minuter in i andra perioden, ett mål som skulle visa sig att bli det matchavgörande målet och adderade dessutom två assistpoäng till sitt konto.

Tillsammans med mål från Isac Brännström, Victor Berglund, Arttu Ilomäki och Linus Klasen, som som båda gjorde mål i tom bur, såg Gustafsson till att skjuta hem tre poäng till serieledarna.

Luleå Hockey–Leksands IF 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)