HockeyNews
PLUS

Wennberg efter utköpet i Columbus: "Jag ska lägga alla korten på bordet"

(15916) Alexander Wennberg
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 22 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Alexander Wennberg köptes ut från sitt kontrakt i Columbus och dagen efter skrev han på för Florida Panthers.

Det är med blandade känslor som 26-åringen kan summera senaste 14 dagarna.

– Att bli utköpt är aldrig något kul eller positivt. Nu känns det optimalt med ett ettårskontrakt och lägga alla korten på bordet och visa vad man går för, säger Wennberg till HockeyNews.se.

Den tidigare Djurgårdsforwarden har börjat landa efter en hektisk tid med viktiga beslut om sin hockeykarriär.

– Jag är hemma i Stockholm nu och det har varit ganska hetsigt där ett tag med tanke på hur snabbt allt går. Från att få reda på att man kan bli utköpt till att bli det och direkt börja titta på andra alternativ och ta ett beslut kring det också. Det har varit full fart. Jag har en jättebra känsla nu och ser fram emot det här men när man väl är inne i det snurrar det lite i huvudet, säger Wennberg.

Forwarden hade tre år kvar på kontraktet med Blue Jackets med sex år bakom sig i klubben. Totalt har han spelat 437 matcher för klubben.

Wennberg i Blue Jackets. Foto: Bildbyrån

2016/17 hade Wennberg sin poängmässigt bästa säsong och landade på 59 poäng (13+46) på 80 matcher.

– För min egen del så känns det inte kul att bli utköpt men det är inte så mycket man kan göra åt det. Jag har själv känt att jag kört fast lite i Columbus och inte gått ihop med coachen (John Tortorella) och det är klart att man känt att det vore skönt med en nystart. Så jag är glad och ser fram emot det här men sen är det så klart mycket känslor.

– Det är enda laget jag spelat för i NHL så det är helt klart blandade känslor när man ska flytta.

Wennberg i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Det är den offensiva delen av spelet som Wennberg hoppas få visa mer av kommande säsong.

– Senaste säsongerna har produktionen gått ner lite och jag har inte fått någon större roll och man vill uppskattas för den spelstilen man har och det man är bra på och jag har inte haft den känslan. Jag hade ett stort kontrakt och det var en svår period men i slutspelet spelade jag en bättre hockey och nu får man energi av det här, säger Wennberg.

På tio matcher i slutspelet stod Wennberg för fem poäng (3+2).

– Jag är jätteglad över att ha varit en del av Columbus och nu känner jag mig verkligen välkommen i Florida och det känns redan som en boost för mig och jag längtar mycket efter att testa vingarna på ett annat ställe.

Hur väl känner du Patric Hörnqvist som blir ny lagkamrat?

– Vi spelade VM tillsammans och känner varandra lite från det. Jag snackade med honom innan också eftersom det är en speciell känsla för honom att flytta från Pittsburgh och att han hamnade i Florida var positivt för mig när jag skulle ta mitt beslut också.

Wennberg och Hörnqvist har spelat VM tillsammans. Foto: Bildbyrån

En annan faktor var Bill Zito – Floridas nye general manager som hämtats in från Columbus organisation.

– Jag hade flera alternativ men det kändes rätt med honom och vi känner varandra och Florida har en bra coach i Joel Quenneville och man vill spela ett spel som jag tror kommer passa mig. Det fanns olika vägar att gå men magkänslan var starkast när det gäller Florida också och det kändes roligast att skriva på där.

Hur ser du på att det blev ett ettårskontrakt?

– Efter att ha blivit utköpt var det optimalt för mig att skriva ett år och visa hur bra man är. Ett år och lägga alla korten på borden och visa vad man går för.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)