HockeyNews
PLUS

Frölunda har allt som krävs för en SM-final – men Malmö har typ 100 frågetecken att reda ut

(15892) Frölunda-Malmö
Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Malmö åkte på sin tredje raka förlust när Frölunda kom på besök och vann med 6–2.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Mattias Persson gjorde under matchens gång. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Fler behöver visa vägen för Malmö


Det fortsätter att grina tungt för Malmö i offensiven och förlusten mot Frölunda åkte laget på sin tredje raka förlust. Med sina 15 mål är man sämst i SHL. Senast mot Luleå åkte man på ett tidigt underläge och idag var det dags igen – Frölunda gick tidigt upp i en tvåmålsledning. När man har så pass begränsad spets som Malmö har går det inte att sätta sig själva i uppförsbacke gång på gång. Det blir alldeles för tufft att hämta ikapp underläge då man inte har spjutspetsarna som krävs för att kunna vända matcher. 


När Malmö bestämmer sig för att spela tajt defensivt och kontra så vinner man, men de kan inte driva spelet med det lag de har nu. Så här långt är det tvillingarna Westerholm och Jan-Mikael Järvinen som bidragit i offensiven – men nu måste fler kliva fram. Jag tänker framförallt på killar som Emil Sylvegård, Fredrik Händemark, Johan Olofsson och Lars Bryggman. 


Frölunda har allt som krävs 


Frölunda har imponerat stort på mig under SHL-inledningen. Frågetecknet inför säsongen var hur laget skulle klara sig utan spelgeniet Ryan Lasch, men det frågetecknet har retts ut för längesen. Under Laschs tid i Frölunda kretsade ofta offensiven kring honom och hans kedja, men i år är laget en maskin där samtliga fyra kedjor kan vara med och bidra framåt. Det är en ruskig bredd laget har och för mig finns det inga begränsningar för hur långt den här upplagan av Frölunda kan nå. De har alla ingredienser för att spela SM-final i vår, inget snack om saken. Två bra målvakter, en oerhört stabil defensiv och därtill fyra kedjor som kan producera. Bättre än så blir det inte. 


Ingen rolig statistik för Malmö


Malmö fick drömläge att sätta sig i förarsätet när Nicklas Lasu åkte ut två minuter för hög klubba i början på den första perioden. I stället kom ett mål i baken när Mats Rosseli Olsen slet sig fri och la in pucken bakom Lars Volden. Det är tredje (!) matchen i rad Malmö släpper in 1–0  i sitt eget powerplay. Det är inget annat än mycket svagt. Malmös powerplay idag förresten, totalt obefintligt. Det hände ingenting, det var snarare så att det såg ut som att Frölunda spelade powerplay när Malmö fick chansen i spelformen. 


Zetterberg och Kronwall på plats för att se Detroitlirarna


Stanley Cup-mästarna Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg fanns på plats för att bevittna Malmö-Frölunda. Kronwall jobbar numera som rådgivare åt Detroit, medan Henrik Zetterberg varit med och gett NHL-klubbens talanger råd och tips ett antal gånger under SHL-matcherna de senaste åren. Duon hade bokat bord i restaurangen och var här för att följa Detroitkillarna i de bägge lagen. I Frölunda tillhör forwardsen Lucas Raymond, Elmer Söderblom och Theodor Niederbach alla Detroit och i Malmö återfinns ett av Detroits största framtidshopp, centern Joe Veleno. 


MalmöFrölunda 2–6 (0-2, 1-1, 1-3) 

MIF: Eric Engstrand, Joe Veleno 
FHC: Mats Rosseli Olsen, Linus Nässén, Joel Lundqvist 2, Max Friberg 2

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)