HockeyNews
PLUS

Kellman om NHL-kontraktet, SHL-ryktena och starten i Kristianstad

(15867) Joel Kellman
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Joel Kellman skrev på för två år med San Jose.
Sedan förstärkte han Kristianstads allsvenska trupp.
– Det är jättebra att jag får vara här, träna och spela matcher så jag kommer väl förberedd till Sharks, det är jag väldigt tacksam över, säger Kellman till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Joel Kellman åkte över till Nordamerika inför förra säsongen med hopp om spel i NHL innan ettårskontraktet med San Jose löpte ut.

Det målet infriade han och noterades för sju poäng på 31 matcher i NHL, samtidigt som det blev 16 poäng på 25 matcher i AHL för den förre Brynäs och KHK-stjärnan.

– Jag får ändå säga att det var ett bra år, jag är nöjd. Jag var inställd på att jag skulle få börja nere i Barracuda och sedan få jobba mig uppåt. Det kändes ändå som att det blev lite mer i NHL än vad jag räknat med och det är positivt såklart, så det ska bli kul att åka tillbaka, säger han.

För åka tillbaka, det ska han.

Kontraktet med San Jose löpte alltså ut efter förra säsongen och i våras kom rykten som placerade honom i SHL.

Men någon återkomst i SHL blev det aldrig utan i slutet av augusti skrev han på ett nytt kontrakt med San Jose, ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Det var väl egentligen mest rykten skulle jag säga, säger Kellman och fortsätter:

– Fokuset var hela tiden på att åka tillbaka och jag fick känslan på något sätt att det fanns chans att få ett nytt avtal så det var det jag siktade på. Jag kände att jag kunde ha tålamod så det var skönt att det löste sig.

Kellman har fått stort förtroende och mycket istid i Kristianstad. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Ett par veckor efter att kontraktet med San Jose var påskrivet stod det klart att Kellman lånas ut till allsvenska Kristianstad för att spela sig i form inför den kommande säsongen.

Där har det blivit två mål på sex matcher, två mål som inkasserats i de två senaste matcherna för laget.

Det senaste mot Timrå, där han hittade första krysset i numerärt överläge.

Men helt nöjd med sitt spel i KIK-tröjan hittills är han inte.

– Hyfsat. Vad ska jag säga? Det har väl inte varit någon jättehockey från min sida, men det blir bättre och bättre, säger han.

LÄS MER: Upprört i Kristianstad efter förlusten: "Vi är inte nöjda, om jag säger så" 

Mot Timrå kom man nära att lugga topplaget på poäng, men matchens tio sista minuter grusade förhoppningarna då man tappade en 2–1-ledning.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra bortamatch fram tills sista tio egentligen. Vi får 2-1 och sedan kanske vi börjar spela lite för mycket på det och släpper in dem i matchen. Jag tycker att vi har ganska bra kontroll fram till sista tio, säger han.

Att han får chansen att inleda hösten med matchspel istället för att gå och vänta på ett träningsläger är en chans han är tacksam över att ha fått.

– Det är jättebra att jag får vara här, träna och spela matcher så jag kommer väl förberedd till Sharks, det är jag väldigt tacksam över, säger Kellman.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)