HockeyNews
PLUS

Spaningar från Timrå–Kristianstad: "Vilka avslut!"

(15861) Jonathan Dahlén
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Utvisningarna kom i strid ström i NHC Arena, i en match där Timrå visade sig vara det skickligare laget när lägena dök upp.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Tio forwards i powerplay
Timrå har letat efter sätt att få fart på sitt powerplay under säsongsinledningen där man testat en del olika formationer. I söndagens match saknades Marcus Hardegård, som i vanliga fall brukar ha en position på blålinjen i förstauppställningen, vilket ledde till ytterligare en ny formation. Denna gång testade man Isac Lundeström som pointman och innan utvisningen var över hade man rullat ut två formationer i numerärt överläge som bestod av endast forwards. Men inget mål. Timrå har fortsatt svårt att få fart på passningarna i powerplay.

Underhållningsvärdet var lågt
En jämn och tät ishockeymatch kan ha sin charm ur en taktisk synvinkel om båda lagen gör riktigt starka insatser i till exempel det defensiva och det bjuds på känslor. Riktigt på den nivån var inte Timrå–Kristianstad denna söndag. Kristianstad kom hit med planen att göra livet surt för Timrå och gjorde det förtjänstfullt men Timrå fick inte alls till någon som helst ordnat spel långa stunder, och det inte enbart på grund av motståndet. Farten uteblev och lägena med det. 

Vilka avslut!
Matchens två första mål kom efter riktigt läckra avslut. Joel Kellman gav gästerna ledningen i numerärt överläge genom ett riktigt prickskytte från den högra tekningscirkeln när han hittade första skottet med ett distinkt handledsskott. Och när Sebastian Hartmann kvitterade gjorde han det genom att först riva åt sig pucken från en motståndare och i efterföljande friläge skicka upp den i plockkrysset bakom Mattias Pettersson. Två läckra avslut. Och Jens Lööke? Han ville såklart inte vara sämre utan såg till att hitta plockkrysset bakom Pettersson även han. Och Jonathan Dahlén hittade stötkrysset.





Moralbyggande
Två gånger om tvingades Timrå till spel tre mot fem i olika längder, men båda gångerna klarade man dels det och sedan även efterföljande utvisningar. Sista gången var med drygt fem minuter kvar av tredje perioden efter att Jacob Blomqvist fått matchstraff. I en match där det inte stämde offensivt är dessa moment något att ta med sig och bygga vidare på. Speciellt när man vänder spelet och i samma veva får med ett 4–2-mål på köpet.

Timrå IK–Kristianstads IK 4–2 (0–0, 1–1, 3–1)
Mål, TIK:
Sebastian Hartmann, Jens Lööke, Albin Lundin, Jonathan Dahlén
Mål, KIK: Joel Kellman, Gustav Willman Borvik

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)