HV71-tränarens utskällning var förgäves: "Jag är besviken"


17 oktober

STOCKHOLM. HV71 kunde inte följa upp segern mot Malmö utan kollapsade mot Djurgården och föll med 6–3, trots att Jönköpingslaget hade 3–2-ledning efter två perioder.

– Vi är för naiva i det spelet helt enkelt. Jag är besviken, säger Rahm.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


5–2-vinsten hemma mot Malmö Redhawks var HV71:s andra trepoängare under hösten och det skulle hjälpa det topptippade Jönköpingslaget att fortsätta klättra i SHL-tabellen.


Men i Stockholm fick HV stora bekymmer och hamnade i underläge med 1–0 i den första perioden mot ett inspirerat och lättrörligt Djurgården.


När HV inte heller i början av en andra perioden hittade sitt spel och höll på att hamna i ett tvåmålsunderläge tog HV71:s huvudcoach Nicklas Rahm timeout.


Det blev livat i HV71-båset.


– Jag ska inte återberätta helt men vi gjorde nån taktisk förändring. Det var mer att blåsa igång dem för jag tycker att det var lite dött i båset och vårt engagemang på isen var för dåligt. Det var det jag påtalade. Det borde du nästan ha hört upp dit? Det var ganska tyst i hallen… säger Rahm med en passning till HockeyNews.se på presskonferensen på Hovet.


– Jag tycker vi är slarviga och inte riktigt så aktiva från början i matchen. Vi spelar enkelt utan att ha ett engagemang i att spela enkelt efter det. Det är lite för raka ben och vi kopplar inte på varandra i åkningarna.

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån


Utskällningen (om det nu var en sådan) gav HV71 energi och laget kunde kvittera och ta ledningen med 3–2 efter två mål av backen Johannes Kinnvall och ett från Linus Fröberg.


– Vi tar en timeout efter några minuter i andra för att verbalt få igång dem. Det gick en stund och då jobbar alla hårt och då gör vi maxåkningar och jobbar tillsammans. Då gör vi det ganska bra och får bra utdelning på det naturligtvis. Har en bra känsla inför tredje men slarvar bort det igen på individuella misstag. Djurgården gör en bra tredje, men det går för lätt för dem. Vi måste kunna spela på ledning och agera därefter. Men vi sårar oss själva genom att ge bort matchen, säger Nicklas Rahm.

LÄS MER: Rätt spelare börjar göra rätt saker i Djurgården


Djurgården gasade ifrån till 4–3 i numerärt underläge, gjorde 5–3 i powerplay och det sista målet var i tom kasse. Efteråt kunde Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson skicka några vänliga ord till Nicklas Rahm.


– Jag berömde Rahm för hans timeout i andra perioden. Jag tyckte att det var vår match tills hans timeout, säger Ohlsson.


– HV gjorde det jättebra och höjde jävlar anammat tror jag.


Det kommer att behövas många fler gånger.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons