HockeyNews
PLUS

Backlöftet om stjärnan: "Han ställer höga krav på sina medspelare"

(15847) Klasen Lundkvist
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 17 oktober 2020

MALMÖ. Linus Klasen är tillbaka i SHL den här säsongen och fått en bra start i Luleå – som fortfarande är obesegrade är obesegrade vid full tid inför dagens match mot Malmö.

Backlöftet Nils Lundkvist är imponerad av 34-åringen.

– Han ställer höga krav på sina medspelare och det krävs att man steppar upp ytterligare och det kommer hjälpa oss som lag framöver, säger Lundkvist till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Luleå parkerar på andraplats i tabellen efter Frölunda inför dagens omgång i SHL då samtliga lag är i spel.

Luleå har tagit med sig två poäng från straffsegern på bortaplan mot Örebro i torsdags och laddar nu upp inför eftermiddagens match mot Malmö.

– Det var ingen höjdarmatch från oss senast. Vi släpper till för många lägen emot oss och dom (Örebro) skapar två mot en-lägen och tre mot två-lägen och det är något vi brukar vara bra på. Vi får vara glada att vi tog två poäng men samtidigt är vi obesegrade på full tid och det får vi ta med oss även om vi inte är jättenöjda med spelet så här långt, säger Nils Lundkvist när HockeyNews.se träffar honom i Malmö efter gårdagens ispass med laget.

Lundkvist har startat säsongen starkt. Foto: Bildbyrån

Linus Klasen har gjort fyra poäng på sju matcher för Luleå under säsongsinledningen och den spelskickliga forwarden har en central roll i det offensiva spelet.

Men han bidrar också med att ställa högra krav vilket höjer hela laget, menar Lundkvist.

– Han visar verkligen vilken skicklig spelare han är på träningarna när han åker runt och håller på med sina dribblingar. Sen är det en spelare som ställer högra krav på sina medspelare och sig själv, säger Lundkvist och fortsätter:

– Han höjer sin omgivning och kräver mycket av dom han spelar med och det krävs att man steppar upp ytterligare och det tror jag kommer hjälpa oss mycket framför allt i powerplay-spelet där han visat att han är grymt skicklig. Vi har skapat mycket och haft några puckar på mållinjen som inte trillat in. Vi har förtjänat några fler mål där men förhoppningsvis kommer det.

Klasen och Lundkvist måljublar. Foto: Bildbyrån

Vad säger han till dig att han behöver din hjälp med?

– Han har sagt åt mig att hålla klubban i isen och försöka få upp pucken när jag väl får den, så har han lovat mig massa mål. Så det är väl det jag försöker göra.

Se hela intervjun med Nils Lundkvist i spelaren (IG-TV)

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS