Fyrnationsturneringen i Malmö ställs in – tre matcher mot Finland väntar


14 oktober

Fyrnationsturneringen i Malmö i november ställs in – men Juniorkronorna kommer att få bästa tänkbara matchträning inför JVM.

Tomas Monténs landslag ställs istället mot Finland i tre matcher på tre dagar.

– Jättebra, det bästa vi kan tänka oss. Vi får hettan och derbykänslan och Finland är ett riktigt bra lag, säger förbundskaptenen till HockeyNews.se.


Annons

I dag har det pågått möten för att hitta ett lämpligt tillvägagångssätt för att genomföra JVM i Edmonton vid årsskiftet.

Samtidigt som arrangörerna ser över hur man på ett säkert sätt ska kunna genomföra mästerskapet så åker Tomas Montén land och rike runt för att se spelarna i sina klubblag.

Hittills har han bara haft möjligheten att kalla till ett läger. I augusti samlades Juniorkronorna för första gången och spelade träningsmatcher mot Almtuna och Enköping.

– Det är mycket svårare nu, helt klart. I fjol när vi var i Helsingfors i november kunde vi lägga all fokus på att hitta formationer och kemi i laget. Nu får jag åka runt och titta på spelare i deras klubblag, säger Tomas Montén till HockeyNews.se.

Juniorkronorna vann bronsmatchen mot Finland i JVM senast. Foto: Bildbyrån

Nu står det samtidigt klart att fyrnationsturneringen som skulle ha ägt rum i Malmö i november ställs in – men det betyder inte att Juniorkronorna blir utan matchträning.

Lägret kommer att genomföras enligt planen men nu väntar i stället tre träningsmatcher mot Finland.

– Det blir jättebra. Det är klart att det hade varit bra att spela mot Ryssland och Tjeckien också men tre matcher mot Finland är ännu bättre, om man får säga så, säger Montén.

– Finland är ett riktigt bra lag och vi får även hettan gratis och det blir matcher med derbykänsla så nu kommer vi få tre matcher som blir ännu hetare än mot övrigt motstånd. Det känns riktigt bra, säger Montén.

Matcherna kommer dessutom att spelas tre dagar i rad.

– Det är också en fördel. Tre matcher på tre dagar är tufft och blir ett bra test för spelarna.

•••

Lägret i Malmö kommer att hållas mellan 2-8 november.

Matchschemat i Malmö:

Torsdag 5/11: Sverige–Finland (19.00)

Fredag 6/11: Sverige–Finland (18.00)

Lördag 7/11: Sverige–Finland (14.00)

•••

SE OCKSÅ: Draftades av New Jersey – HockeyNews.se träffar Alexander Holtz


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons