HockeyNews
PLUS

Missnöje hos de petade Brynäsbackarna: "Det får man respektera"

(15809) Alexander Lindelöf/Josef Ingman
Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Brynäs har nio backar som konkurrerar om speltid.

Då har Alexander Lindelöf och Josef Ingman fått finna sig i att bli petade.

– De är missnöjda över att de inte får spela, men vi har dialogen med dem i alla fall och jag tycker att det är bra att man visar att man är missnöjd, säger Brynäs huvudtränare Peter Andersson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Redan från Brynäs SHL-premiär hemma mot Oskarshamn den 24 september hade nye huvudtränaren Peter Andersson klart för sig vilka sju backar han ville satsa på till en början.


Då hamnade både Alexander Lindelöf och Josef Ingman utanför. Toppbacken Simon Bertilsson spelar över 23 minuter per match i snitt och även Jonathan Sigalet snittar över 20 minuter i speltid. Av de ordinarie backarna får Marcus Björk och Tom Hedberg minst speltid, men ligger ändå över 13 minuter per match.


Konkurrensen på backsidan är hård eftersom ingen är skadad och alla är friska och i form.


– Vi är glada. Vi är liksom nio backar och det går åt. Det vet man av erfarenhet. Ett, tu, tre så är alla friska och sedan smäller det till och så är tre man borta. Vi är breda på backsidan och det är skönt att veta att vi har marginaler. I de här tiderna kan man få någon som är lite halvförkyld och ändå kan vi kompensera det på ett bra sätt. Det är bra för oss och det är bra när vi tränar också, säger Brynäs huvudtränare Peter Andersson till HockeyNews.se.


Brynäscoachen Peter Andersson har nio friska backar som konkurrerar om sju platser. Då hamnar två utanför. Foto: Bildbyrån.


Alexander Lindelöf har inte spelat i SHL överhuvudtaget i inledningen medan Josef Ingman fick byta om och vara med sparsamt under Niclas Anderséns tre matcher långa avstängning.


Nu gäller det för Peter Andersson att hålla humöret uppe hos Lindelöf och Ingman eftersom han medger att han har mött deras missnöje.


– Det får man respektera, att det är tufft naturligtvis. Alla vill spela och alla vill spela mycket, men vi försöker att hålla dem så beredda vi kan. Att de får träna med kvalitet och att de känns förberedda hela tiden. Sedan får man prata med dem om de inte blir uttagna. Det har vi gjort hittills, säger Andersson.


Att de är missnöjda är något de får använda som drivkraft, menar Andersson.


– Då vill man in i laget och gör vad som helst för att spela. Det gör killarna på ett ypperligt bra sätt.


LÄS MERBrynäsforwarden skadad – blir borta i veckor: "Inte så positivt"


Peter Andersson är van vid att ta obekväma beslut som huvudcoach i SHL och det gjorde han i Malmö innan han kom till Brynäs.


– Ibland har man varit med om spelare som både har startat bra och avslutat dåligt (under en säsong) och spelare som har startat mindre bra och avslutat kanon, så det gäller för de som kanske får lite mindre istid, eller inte spelar alls, att de krigar på för det kan vända ganska fort och så har man en annan roll i laget. Det gäller att köra på, förklarar Peter Andersson.


Modofostrade Josef Ingman spelade över 16 minuter per match i snitt ifjol för Brynäs. Nu är han petad. Foto: Bildbyrån.


Inför förra säsongen värvades Alexander Lindelöf från Västerås och han spelade 45 matcher för Brynäs (0 mål, 4 assist) och spelade lite mer än sju minuter per match. Josef Ingman värvades också från Västerås, utan att han hade hunnit spela där efter flytten från Karlskrona, och gjorde tio poäng (ett mål) på sina 48 matcher i SHL med Brynäs. Ingman snittade över 16 minuter förra säsongen.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!