Asplunds tydliga besked efter skadan – spelar på onsdag

(15793) Rasmus Asplund

Publicerad: 12 oktober 2020

Västerås NHL-lån Rasmus Asplund tvingades kliva av efter bara en periods spel i 4–1 förlusten mot Timrå.
Men efteråt ger han lugnande besked till alla Västeråsare.

UNIBET – ligans huvudpartner

Västerås fick en riktig mardrömsstart i bortamatchen mot Timrå under måndagskvällen. Efter blott sex minuters spel hade Jonathan Dahlén gett hemmalaget en tvåmålsledning.

En tung uppförsbacke blev än tyngre när Västerås NHL-lån Rasmus Asplund tvingades kliva av inför den andra perioden. Han fanns dock på läktaren under resterande del av matchen.

Han vill inte gå in närmre på skadan, men ger alla Västeråssupportrar ett glädjebesked inför fortsättningen.

Spelar du på onsdag?

– Ja, det gör jag, säger han till HockeyNews.se.

Även Alexander Lunsjö klev av matchen för Västerås. Där är status i nuläget oklar.

Västerås förlorade till slut med 4–1.

– Vi kommer inte riktigt ut som vi vill, det är lite för dålig start. Jag missar lite av andra så jag vet inte riktigt hur det ser ut där, men krigarinsatsen blev bättre och bättre. Men ska man slå ett så pass bra lag som Timrå så måste man vara med får start, säger Asplund och fortsätter:

– Timrå är ett för bra lag för att man ska kunna släppa upp dem till 2–0, då blir det jobbigt. De är alldeles för bra det.