HockeyNews
PLUS

Nemeth nybliven pappa – nu är fokus på tekniken: "Kommit en bit på vägen"

(15778) Patrik Nemeth
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 11 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Patrik Nemeth förbereder sig inför sin nionde säsong i NHL.

28-åringen har utnyttjat det långa uppehållet till att förbättra och finputsa detaljerna i spelet med puck – och tekningen i stort.

Han är dessutom nybliven pappa.

– Jag och min fru fick barn i mars och jag har fått vara med honom varje dag. Det har fungerat förvånansvärt bra, det har inte varit många sömnlösa nätter, säger Nemeth till HockeyNews.se.


Det har gått sju månader sedan han senast spelade en hockeymatch.

Coronaläget har bidragit till ett långt och utmanande uppehåll som det gäller att ta vara på – inte minst för en nybliven pappa som Patrik Nemeth.

– Vi fick barn i mars och jag har varit med honom varje dag så det är något som är väldigt bra i det här, konstaterar han.

– Rent hockeymässigt är det ett mycket längre uppehåll än vad man är van med och man får se till att gnugga på sakerna man behöver utveckla eftersom man haft lång tid på sig.

Mika Zibanejad och Nemeth efter JVM-guldet 2012. Foto: Bildbyrån

I Patrik Nemeths fall så har ett stort fokus riktigt på tekniken och spelet med puck.

– Jag känner skillnad och är mer effektiv och kladdar inte lika mycket med pucken. Det finns mer att ta på när det kommer till det här men vi har kommit en bra bit på vägen, säger den AIK-produkten.

Teknikträningen drivs under ledning av Mattias Persson Ulvegård.

– Vi har kört ihop i fyra år. Jag gillar träningen, det har mycket att göra med att få in bra vanor och finslipa smådetaljer i spelet. Vi har kollat på vad jag behöver förbättra och killarna gör ett riktigt bra jobb, säger Nemeth.

Nemeth har en säsong bakom sig i Detroit. Foto: Bildbyrån

Väntan har varit lång och när det är dags att åka över till Nordamerika och börjar arbeta igen så väntan en fortsatt ombyggnation i Detroit Red Wings.

– Vi försöker få in många unga spelare som ska ta nästa kliv och vi har en del intressanta spelare och ett högt draftval i år (Lucas Raymond). Det gäller för alla unga spelare att få in bra vanor och bli proffs för att hjälpa organisationen en lång tid framöver, säger Nemeth.

Själv går han in på sista året på sitt nuvarande avtal och vet att han behöver prestera i en tuff konkurrenssituation.

– Det känns som att jag börjar bli van nu. Man måste alltid prestera i den här ligan och det är samma sak i år. Jag har haft en bra försäsong hittills och det är bara att fortsätta på det här spåret och göra det så bra som möjligt när man väl kommer över.

Se hela intervjun med Patrik Nemeth i spelaren.

•••

SE OCKSÅ: Draftades av Detroit – HockeyNews.se träffar Lucas Raymond


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!