HockeyNews
PLUS

Markström firade brorsans födelsedag – och nya kontraktet: "Fantastiskt"

(15758) Jacob Markström
Bildbyrån

Publicerad: 9 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Jacob Markström har skrivit på ett sexårskontrakt med Calgary Flames.

Under fredagskvällen firade han det nya avtalet – och brorsan Tims födelsedag – hemma hos mamma Lena i Gävle.

HockeyNews.se har pratat med 30-åringen efter en lång och hektisk dag.

– Tim fyllde år idag så vi käkade tårta och sen lagade jag och morsan en middag, det känns väldigt skönt att vi fick kontraktet klart idag. Jag kan inte vara mer nöjd över att komma till Calgary, säger Markström.

Jacob Markström var en av de stora snackisarna i dag när free agent-marknaden öppnade i NHL. 30-åringen från Gävle har spelat strålande hockey senaste åren och burit Vancouver på sina axlar – men kontraktsförhandlingarna med klubben har varit utdragna.

Sent under fredagskvällen stod det klart att han nu lämnar Vancouver – Markström har skrivit på ett nytt sexårskontrakt med Calgary Flames.

– Det känns helt fantastiskt just nu, säger han samtidigt som han hoppar in i bilen för att åka hem till huset utanför Gävle.

– Det var väl egentligen mycket väntan under dagen. Brorsan Tim fyllde år så vi firade honom och käkade lite tårta sen lagade jag och morsan en middag. Det blev en hel del snack med olika lag och sen bestämde jag mig ganska snabbt egentligen och det känns väldigt bra med Calgary. Att vi fick det gjort idag känns väldigt skönt, säger Markström.

Blir lagkamrat med kompisen Elias Lindholm. Foto: Bildbyrån

Hur ser du på att komma till Calgary som lag?

– Jag kommer till ett lag som är med uppe i toppen. Allt från Giordano (Mark) som lagkapten och en fantastisk back till spelare som Sean Monahan, Elias Lindholm, Johnny Gaudreau, Ramus Andersson och Mikael Backlund. Det är ett stjärnspäckat lag med grymma fans också. Bra coacher så jag har bara hört positivt om laget.

– Det kommer kännas konstigt att få uppleva en vinter med snö också, det var ett tag sedan man hade det. Men det är en fantastiskt fin stad och det ska bli skönt med klimtatet och det är fint runtomkring i Calgary.

Vad säger du om kontraktet?

– Jag kan inte vara mer nöjd. Det känns oerhört bra att komma till ett kag som tror på mig och det var en av anledningen som gjorde att det tippade över till deras fördel.

Lämnar Vancouver efter sex år. Foto: Bildbyrån

Markström har gjort tio säsonger i Nordamerika – sex senaste åren i Vancouver Canucks.

Något som man inte bara lämnar efter sig hur som helst.

– Det är så klart blandade känslor. När det blev officiellt med Holtby till Vancouver så förstod jag att jag inte skulle tillbaka. Det är halva vuxna livet man spenderat där med vänner utanför hockeyn och lagkamrater och alla som jobbar kring laget från tränare till materialförvaltare, massörer och sportchefen och ägarna. Sen alla fans också under så många år och även utanför i samhället där jag varit inblandad i ett program med autistiska barn. Det blir speciellt att lämna men samtidigt ett nytt kapitel i Calgary och det känns oerhört bra, säger Markström.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag åka hem och sova.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Jacob Markström i Vancouver


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)