HockeyNews
PLUS

Tyska supertalangen klar för Rögle: "Jag är överlycklig"

(15726) Moritz Seider
Bildbyrån

Publicerad: 8 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

För två dagar sedan plockade Rögle BK in Adler Mannheim-spelaren Ben Smith på lån. 
Nu får han sällskap av sin före detta lagkamrat – den tyska supertalangen Moritz Seider. 

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Moritz Seider valdes av Detroit Red Wings som sjätte spelare totalt i draften 2019 och spenderade förra säsongen i deras AHL-lag Grand Rapids Griffins. 

I och med att det är osäkert när de nordamerikanska ligorna kan dra igång igen, så var tanken att talangen skulle inleda säsongen i tyska Adler Mannheim. Men, det är osäkert även när den ligan kan starta, så nu har backen lånats ut till Rögle på ett kontrakt som sträcker sig över hela säsongen. 

– Det har gått rätt snabbt för mig men jag är överlycklig och tacksam över att det löst sig så jag får möjligheten att spela ishockey igen. Jag är glad över att komma till Rögle och till en bra organisation där jag får möjligheter att utvecklas och spela hockey på en hög nivå, säger han till klubbens hemsida. 

Den tyska backen är född i Zell och har spenderat majoriteten av sin karriär i Adler Mannheims organisation, både på junior- och seniornivå. 2019 vann han det tyska mästerskapet med klubben och var lagkamrat med en annan inlånad Rögle-spelare – Ben Smith. 

– Det ska bli kul att återse Ben, vi spelade ihop i Mannheim när vi blev mästare. Och sen känner jag coach Cory Murphy som var coach i det tyska landslaget under VM 2019, säger Seider. 

LÄS MER: Rögles nyförvärv: "Vill vara en förebild för de andra" 

Under 2019 års VM gjorde Seider två poäng på fem matcher och på JVM i fjol stod han för sex poäng på sju matcher. 

Att Rögle har lyckats landa tysken är något som de är nöjda över. 

– Vi som förening är glada och stolta över det förtroende som Detroit Red Wings visar oss genom att låta oss vara med och utveckla Mortiz Seider till en framtida stabil NHL-spelare. Moritz är en tvåvägs, högerfattad back som är väldigt rörlig och har ett bra skott från blå, säger sportchefen Chris Abbott till lagets hemsida. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!