Spaningar från Timrå–BIK: "Han kommer att bli en attraktion"

(15718) Dahlen
Nils Jakobsson/Bildbyrån

Publicerad: 7 oktober 2020

TIMRÅ. Hemmalaget Timrå hade inga större problem med BIK Karlskoga i slutändan.
Seger 7–1 på hemmaplan efter att förstakedjan fått utdelning och NHL--lånet presenterat sig.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Han kommer att bli en attraktion
Jesper Boqvist hade bara två träningar i benen med Timrå innan han klev in i kvällens match mot Karlskoga. Och visst syntes det att det var första gången på väldigt länge han spelade match, men det syntes också att han har spetskvaliteter i sig så det räcker och blir över för den här nivån. Ett par vickningar och han skakar av sig motståndare för att skapa lägen för sig själv och medspelare. Två assist utan att riktigt sticka ut är en klart godkänd debut.

Viktig utdelning för stjärnkedjan
Timrå hade det jobbigt offensivt i premiären mot Björklöven då man hade svårt att ta sig in på mål och förstakedjan fick inte alls till det. Ikväll såg det mer ut som förra säsongens succékedja. Visst, de fick mer ytor att röra sig på än mot Björklöven, men de skapade sig dessa ytor själva genom rakare och högre passningstempo. Jonathan Dahlén satte tonen när han trampade in i slottet och skickade upp pucken i krysset redan efter dryga minuten.

Var har vi BIK?
I första perioden stämde inte mycket alls, även om man emellanåt stack upp i offensiv zon överlag var det inte alls bra och Timrå fick alldeles för enkelt ta sig in i slottet och därifrån ta avslut. Man avslutade försäsongen med dubbla förluster mot Mora och det blev förlust i premiären mot just Mora i en svängig match. Och nu detta, en match som var över efter en period. Som vanligt har man tappat förra säsongens succéspelare, men man har haft en förmåga att få ihop starka trupper ändå. Hur stark är man i år?

Dags för Juel?
Tim Juel tillhörde toppen bland de allsvenska målvakterna förra säsongen. Hittills har han fått inleda säsongen från sidan efter att Karlskoga tagit in rutinerade Stefan Stéen under sommaren. Juel kom in efter första perioden mot Timrå och såg lika trygg ut som han gjorde under förra säsongen. De mål han släppte in kunde han inte göra särskilt mycket åt. Dags för 26-åringen att starta mellan stolparna i nästa match?

Timrå IK–BIK Karlskoga 7–1 (5–0, 1–1, 1–0)
Mål, TIK: Jonathan Dahlén 2, Jacob Blomqvist, Viktor Lodin, Jens Lööke, Morten Madsen, Albin Lundin
Mål, BIK: Sebastian Fakt