HockeyNews
PLUS

Dick Axelsson fick matchstraff för snack – avstängd minst en match

(15637) Dick Axelsson/Fredrik Händemark
Johanna Lundberg/Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 1 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens Dick Axelsson och Malmös stjärncenter Fredrik Händemark rök ihop efter en duell på isen i den första perioden och började en het diskussion.

När den andra perioden skulle börja hade Axelsson fått matchstraff och är automatiskt avstängd minst en match.

– Det får man komma till rätta med. Det är inte första gången som herr Axelsson öppnar munnen. Det är svårt att lägga munkavle på pojken också, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården får klara sig utan sin stjärnforward Dick Axelsson i lördagens bortamöte med Rögle. Efter en incident med Malmös NHL-lån Fredrik Händemark i hemmamatchen mot Malmö på torsdagskvällen blev båda spelarna irriterade på varandra.


Händemark blev utvisad för en hakning och ska, enligt uppgift, ha menat att Djurgårdsspelaren filmade.


I periodpausen mellan den första och andra perioden fortsatte Axelsson och Händemark att vara griniga på varandra på vägen ut mot omklädningsrummet och ska då ha sagt mindre väl genomtänkta saker till varandra.


Det resulterade i två minuters utvisning för Fredrik Händemark för osportsligt uppträdande medan Dick Axelsson fick fem plus 20 minuter av samma skäl.

– Det är inget jag kan kommentera nu under match, säger domarbasen Tomas Thorsbrink till HockeyNews.se.

Axelssons matchstraff har uppgraderats till grovt (matchpenalty), vilket innebär att han har minst en matchs avstängning att vänta.


– Dick sa nånting till en Malmöspelare. Ett ordval man inte får göra. Då får man fem minuter. Jag tror Malmös spelare fick två minuter och DIcks ordval var väl grövre, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


Vad tycker du om det?


– Det behöver du inte fundera så mycket på vad jag tycker. Men det är klart att det inte är bra.


Hur följer man upp det som ledare eftersom han även är avstängd?


– Det får man komma till rätta med. Det är inte första gången som herr Axelsson öppnar munnen. Det är svårt att lägga munkavle på pojken också, säger Ohlsson.


Djurgårdens huvudtränare var ovetande om vad som hänt mellan Dick Axelsson och Fredrik Händemark, och matchstraffet, tills han skulle ut till den andra perioden.


– Jag visste faktiskt inte, för jag var på väg och skulle göra en C More-intervju inför perioden och då träffade jag domaransvarige i korridoren på vägen ner och fick reda på att vi skulle spela fyra mot fem.


Inte heller Malmös huvudcoach Joakim Fagervall hade vetskap om ordbråket mellan spelarna i korridoren på väg till omklädningsrummet och hade därför inte pratat med Händemark om det.


– Men däremot fick jag precis som Robban veta att vi skulle spela fyra mot fyra i början av perioden och sedan fem mot fyra om det inte hände nåt i övrigt.


Fredrik Händemark vill inte säga så mycket om vad som sades mellan honom och Dick Axelsson.


– Det får du ta med "Dicken". Jag kommer inte att ge er nånting, säger Händemark.



Det som sades stannar än så länge mellan spelarna.


– Ett ordbråk? Det som sades eller inte får ni ta med "Dicken", säger Händemark.


Djurgården vann matchen med 3–0 efter mål av Alexander Holtz, Linus Andersson och William Eklund. För Andersson och Eklund var det de första SHL-målen i respektive karriär.


Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg höll nollan och tog samtliga 24 skott.

***


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)