HockeyNews
PLUS

Operationen dröjer för LHC-centern – men Costmar snart klar för spel

(15605) Dan Pettersson/Linköping
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 29 september 2020

FacebookXWhatsApp

Skadeförföljde Dan Pettersson hann bara spela i Linköpings SHL-premiär mot Rögle innan han råkade ut för en ny oturlig skada som kräver operation.

Men på grund av coronapandemin och operationsköerna är det oklart när han kan få ingreppet utfört.

– Operationstiden har skjutits på framtiden med tanke på att de har mycket att göra på sjukhuset, säger LHC-tränaren Bert Robertsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det har varit några tuffa säsonger för dalkarlen Dan Pettersson i Linköping. Förra säsongen fick han vänta till precis före jul innan han var återställd efter en knäoperation. Det blev till slut 17 SHL-matcher och två assistpoäng.


Den här säsongen hann knappt börja innan oturen var framme och han fick ett skott på handen så att ett finger gick av. Nu väntar operation för 27-årige Pettersson.


LÄS MERLyckad operation för LHC-centern – då väntas han vara tillbaka


Frågan är bara när den blir av. Köerna under coronapandemin ställer till det för LHC-centern.


– Vi hade en bokad tid för ett par dagar sedan, men den har som sagt blivit uppskjuten, så jag har inget datum på den, men han kommer att opereras, säger Linköpings huvudcoach Bert Robertsson.


– I vår värld är det här inget ovanligt. Det kan hända vad som helst när som helst. Vi har haft några sjukdomsfall som vi har behövt utreda och så då ”Monstret” (målvakten Jonas Gustavsson) som bestämde sig för en timeout. Det händer saker hela tiden, säger Robertsson.


När operationen väl är avklarad kommer det att dröja ett längre tag innan Dan Pettersson är tillbaka i SHL-spel.


– Han ska gå gipsad i fyra veckor och sedan kanske en återuppbyggnadsperiod på minst två veckor. Vi räknar med att han är borta en och en halv månad minst efter operationen och kanske till och med upp till två månader, säger Bert Robertsson.


Det innebär att LHC-får klara sig utan sin fjärdecenter i omkring 15-20 matcher.


– Han har haft lite andra struliga saker att brottas med och jobbat sig igenom dem med. Han vill ju komma in i spel och göra rätt för sig så. Men det är en krigare. Om nånting så är det vad vi får värdesätta i det här.


Linköping är på väg att få tillbaka Arvid Costmar efter skada. En tänkbar ersättare till Dan Pettersson. Foto: Bildbyrån.


LHC är på väg att få tillbaka forwarden Arvid Costmar efter skada och han är ett centeralternativ.


– Han var tänkt att spela med oss sedan tidigare. Vi har haft med oss Daniel Ljungman en del, och Gustav Eurenius från vårt J20. De två har vikarierat så länge på träningar, och så kommer Costmar in alldeles i dagarna också, så det känns som vi har personal, säger Bert Robertsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)