HockeyNews
PLUS

Tuffa skadebesked – men Färjestad hoppas på tidig stjärncomeback

(15556) Gustav Rydahl/Joakim Nygård
Bildbyrån

Publicerad: 28 september 2020

FacebookXWhatsApp

Vill det sig illa blir Färjestads knäskadade lagkaptenen Gustav Rydahl borta till mitten av november. General managern Peter Jakobsson kommenterar här avstängningen för Brynäsbacken Niclas Andersén.

Samtidigt hoppas Färjestad att man inte har sett det sista av skadade Edmonton-lånet Joakim Nygård.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Topptippade Färjestad har fått en knepig start på SHL-säsongen. Två poäng av nio möjliga på tre matcher är färre än väntat.


Och nu är två tredjedelar av lagets stjärnkedja på skadelistan. Redan efter 4–2-förlusten i premiären borta mot Luleå visade det sig att den inlånade stjärnforwarden från Edmonton Oilers, Joakim Nygård, har så stora problem med ett tidigare skadat finger att han behöver genomgå en operation.


Mot Brynäs i lördags blev det en ny förlust, 5–3 hemma mot Brynäs, och redan efter sex byten fick lagkaptenen och förstecentern Gustav Rydahl en så tuff tackling av Brynäsbacken Niclas Andersén att Rydahl fick bryta matchen på grund av en knäskada.


Enligt måndagens läkarutlåtande blir Rydahl borta i tre till sex veckor.


– Det är klart att det är tråkigt i bägge fallen. Nygård slog upp en gammal skada. Han kom in som en liten bonus för oss och det var ingenting vi hade räknat med, men lik förbaskat otroligt tråkigt. Det är klart att vi hade velat ha båda hela, Gustav Rydahl också, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


Färjestads Gustav Rydahl blir borta i tre till sex veckor efter skadan i matchen mot Brynäs. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Tre Kronor-meriterade Gustav Rydahl var tänkt att leda förstakedjan med Nygård och Michael Lindqvist, som i sin tur kunde göra comeback i premiären efter den korsbandsskada som höll honom ur spel sedan annandag jul 2019.

LÄS MERFärjestads mardrömsbesked: Rydahl knäskadad


– Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Men det vet man väl om när man kliver in i en hockeysäsong att det sker såna här saker. Tyvärr. Det är sport vi håller på med så det kommer sjukdomar och skador. Det gäller att hantera det också under en lång säsong, säger Peter Jakobsson.


Joakim Nygård ska vara med på Edmontons NHL-camp som tros dra igång i mitten av november. Frågan är om Nygård hinner tillbaka i spel med Färjestad innan han ska åka till Kanada.


– Det beror väl på. Då sa de att den (NHL-campen) startar i mitten av november och jag vet inte om det är fastslaget eller om det har ändrats någonting. I så fall blir det nog i tajtaste laget, det kan jag erkänna, säger Peter Jakobsson.


– Nu kan man åka skridskor och göra saker ändå. Men det blir väl operation nu i veckan. Det är möjligt att han kanske hinner tillbaka för att vara med i någon eller några matcher. Sedan beror det på vad Edmonton säger där borta och såna bitar.


Brynäsbacken Niclas Andersén fick ingen utvisning i matchen mot Färjestad, men har i efterhand blivit fälld av disciplinnämnden och avstängd tre matcher för knätacklingen.


Peter Jakobsson om avstängningens längd:


– Jag tycker att det är jättesvårt att bedöma de sakerna. Dömt är dömt. Sedan om det är tre, fem, sju eller en match. Det spelar mindre roll höll jag på att säga. Det är inte vi som får någon fördel av det. Det kanske skulle ha varit fem minuter på matchen, eller två minuter på matchen, så kanske det hade varit ett annat utseende på den historien. Så det lägger jag ingen större vikt vid, säger Jakobsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)