HockeyNews
PLUS

Klartecken för Danielsson: "Jag håller på bli tokig här hemma"

(15552) Nicklas Danielsson
Bildbyrån

Publicerad: 28 september 2020

FacebookXWhatsApp

Brynäs studsade tillbaka efter premiären och vann mot Färjestad i helgen.

I morgon kan man dessutom räkna Nicklas Danielsson i truppen igen efter sjukdomsbesvären som höll honom borta förra veckan.

– Jag har fått klartecken att köra igång igen på tisdag och känner mig frisk nu, säger 35-åringen till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Anton Rödin gjorde comeback efter bara några dagar på is med laget och Brynäs lagkapten var starkt bidragande till lördagens bortaseger mot Färjestad.

En trepoängare som satt extra skönt för Brynäs efter torsdagens förlust mot Oskarshamn på hemmaplan i SHL-premiären.

Brynäs har varit hårt skadedrabbade bland lagets nyckelspelare men efter försäsongen har läget sakta men säkert ljusnat.

Nicklas Danielsson har varit sjuk och inte tränat med laget sen i måndags för en vecka sedan men nu har han fått klartecken att dra på sig grejerna och köra igen.

Danielsson i en träningsmatch mot DIF. Foto: Bildbyrån

I morgon är han tillbaka på is med laget igen och 35-åringen kommer vara tillgänglig för spel i torsdagens match mot Linköping på bortaplan.

– Jag har fått klartecken att börja träna igen på tisdag vilket känns väldigt skönt. Jag är frisk och kry nu och håller för tillfället på att dammsuga här hemma. Jag håller på bli tokig på att bara gå hemma och vänta nu så det känns bra att snart vara tillbaka igen, säger Danielsson till HockeyNews.se.

Under större delen av försäsongen har han spelat i en kedja tillsammans med Emil Molin och Jaedon Descheneau. På den platsen spelade John Persson i lördags mot Färjestad.

– Jag tycker att vi har alla förutsättningar i laget och sen är det som alltid att det gäller att få ihop allt. Men nya tränarna har kommit in med bra energi och det har sett riktigt bra ut på träningarna. Vi alla tar till oss det tränarna har kommit in och förändrat och vi har lagt ner ett otroligt hårt arbete hittills. Det ska bli riktigt skönt att börja köra med grabbarna igen nu, säger Danielsson.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)