Med bara en vecka kvar – TV-pucken ställs in


25 september
För två veckor sedan kom beskedet att det blir en TV-puck även i år. 
På fredagskvällen har det beslutet däremot ändrats och kvalspelet ställs in.
– Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet. 

Annons

Nästa fredag, den 2 oktober, skulle kvalspelet i årets TV-puck dra igång för killarna och den 9 oktober skulle tjejerna spela sitt kval. 

Under fredagen kom däremot ett nytt beslut från Svenska Ishockeyförbundet, som meddelar att kvalspelen kommer ställas in. Det beror på den senaste tidens utveckling av coronaviruset. 

– Det är viktigt att svensk ishockey tar sitt ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp. TV-pucken är en stor ungdomshockeyfest som i över 60 år betytt mycket för svensk ishockey och så klart för alla killar och tjejer som fått delta. Därför är det tråkigt att vi nu behöver ställa in årets kvalspel som skulle spelats på olika platser runt om i landet, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. 

Däremot står det inte klart huruvida finalspelet i Umeå den 29 oktober till 1 november ställs in. Förbundet skriver i pressmeddelandet att de nu inleder arbetet för att se om och hur ett finalspel skulle kunna genomföras på ett säkert sätt. Beslutet väntas komma senast 13 oktober. 

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons