Djurgården redo för SHL-premiär – efter huvudcoachens utbrott


25 september

STOCKHOLM. Premiärlaget ser ut att vara spikat. Och Robert Ohlssons utskällningar tidigare i veckan har fått önskad effekt på Djurgården.

– Ja, men det tycker jag. Och även fystränaren tyckte att det var det bästa fyspasset någonsin efter det, det är väl bra, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var under tisdagens isträning på Hovet som Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson vid två tillfällen kände sig tvingad till att skälla på sina spelare. Budskapet var klart och tydligt för alla. Ohlsson krävde bättre skottäckning i powerplay från den grupp som spelade boxplay.


Och vid ett annat tillfälle gällde uppsträckningen ett för dåligt hemjobb, eller så kallad backchecking.


Enligt Robert Ohlsson är både han och fystränaren Jimmie Ölvestad nöjda med tillrättavisningarna.


– Positivt att det blir en uppsnäppning, så det var bra, säger Ohlsson till HockeyNews.se på fredagen efter Djurgårdens näst sista ispass inför mötet med Frölunda på Hovet på söndag.


Men utskällningar tillhör inte vanligheterna under en lång hockeysäsong.


– Det händer ju, men det är inte ofta. Säg att vi är ihop 200 dagar + nånting. Då händer det två, tre, fyra gånger som man kör. Det går liksom inte mer. Är man riktigt bra så hamnar man under det till och med.För Robert Ohlsson som SHL-tränare gäller det att ha med sig sina spelare och få dem själva att bära ett ledarskap inom sin egen grupp för att få den växa sig stark inifrån.


– När spelarna tar ansvar och vågar säga till varandra när nånting, är både bra och dåligt, men framför allt säger till när nånting inte är okej. Det kan man märka och det gäller både vid sidan om, i omklädningsrumsmiljö, men också på isen när man egentligen inte gör det man har kommit överens om. När spelarna börjar tala om det för varandra då har man kommit långt som ledare, menar Robert Ohlsson.Djurgården har tränat ihop premiärlaget under den här veckan och ser mer och mer redo ut. Det blir, som HockeyNews.se har berättat, en förstakedja där lagkaptenen Jacob Josefson får omge sig med William Eklund, 17, och Alexander Holtz, 18.


– Jacob är vår kanske viktigaste spelare, vår mest erfarne spelare och vår ledare. Det blir han i mitten och två ungtuppar som kan virvla på där och släppa handbromsen så att de får spela sin hockey och flyga helt enkelt, så får Jacob vara med och både spela med dem och täcka upp för dem, säger Ohlsson.


LÄS MERJosefson har spelat med senaste skadan i flera år: "Ett grustag"


I väntan på att få komma igång med SHL-säsongen har Djurgårdens huvudtränare kikat på andra matcher i SHL och kunde konstatera att det var mycket utvisningar i mötet mellan Örebro och HV71. I alla fall för HV, som drog på sig 24 utvisningsminuter mot Örebros två.


– Jag noterade att det var mycket powerplay och boxplay för lagen därav har man lagt fruktansvärt mycket tid på det momentet i träning, i alla fall vi har gjort det. Men disciplinen är helt avgörande. I Örebro-HV-matchen blev det jätteavgörande och man ser det i alla matcherna. Det är superviktigt, säger Ohlsson.


Redan förra lördagen såg han Djurgårdens premiärmotståndare Frölunda möta HV71.


– Ja, jag såg dem i premiären mot HV och jag tycker de gör en bra match. De både tävlade i sitt närkampsspel och spelade hockey när de fick pucken, säger Ohlsson.


Fakta/Djurgårdens preliminära lag i SHL-premiären mot Frölunda

Målvakter: Niklas Svedberg, Mantas Armalis.

Backpar: Tobias Ekberg–Tom Nilsson, Marcus Högström–Jesper Pettersson, Tobias Björnfot–Robin Norell, Simon Johansson.

Kedjor: Alexander Holtz–Jacob Josefson–William Eklund, Niclas Bergfors–Sebastian Strandberg–Dick Axelsson, Linus Andersson–Michael Haga–Manuel Ågren, Henrik Eriksson–Tom Wandell–Kalle Östman.

Extra: Alex, Brännstam, Oscar Bjerselius, Albin Grewe.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons