HV71 säkrar upp talangerna: "En dröm"


25 september
HV71:s unga talanger Zion Nybeck och Emil Andrae har båda gjort det bra i a-laget. 
Nu belönas de med varsitt seniorkontrakt. 
– Både Zion och Emil är två stora talanger som går en spännande hockeyframtid till mötes, säger sportchef Johan Hult på lagets hemsida. 

Annons

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

18-åringarna har trots sin unga ålder en gedigen meritlista. Båda två har flera ungdomslandskaper på sitt CV och redan innan årets säsong ett tiotal SHL-matcher för HV71 vardera. 

Efter att ha inlett säsongen på ett bra sätt så belönas dem nu med varsitt seniorkontrakt som sträcker sig till 2023. 

– Både Zion och Emil är två stora talanger som går en spännande hockeyframtid till mötes. De har redan visat prov på sin skicklighet i vårt herrlag både under förra och denna säsongen. Det är fantastiskt bra killar att jobba med och de har en stor vilja att utvecklas både som individ och som lag, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida. 

Även spelarna själva är väldigt glada över att få den här möjligheten. 

– Att skriva sitt första seniorkontrakt är en dröm som går i uppfyllelse och att få göra det med HV71 är extra speciellt, säger Zion Nybeck. 

– Jag håller med Zion, det är riktigt mäktigt och någonting man har strävat mot några år så det är riktigt roligt, säger Emil Andrae. 


HV71 har fått en tuff start på säsongen med två förluster på de två första matcherna. Emil Andrae gjorde däremot sin första poäng i SHL-karriären mot Örebro då han skickade in en puck på mål som styrdes av Lias Andersson. 

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons