Besvikelse efter 24–2 i utvisningsminuter till HV71 mot Örebro


25 september

ÖREBRO. HV71 tappade en 4–3-ledning efter två förluster till förlust mot Örebro. Utvisningarna tog knäcken på HV och det var allt annat än glada miner efter säsongens andra raka nollpoängare.

– Det finns nog inte nåt lag i ligan, om ens nåt i världen, som kan vinna en sån här match när vi krigar i två fem-mot-treor emot oss och vi har boxplay på boxplay på boxplay emot oss, säger Lias Andersson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Kedjan med NHL-lånen Lias Andersson och Linus Sandin ihop med stjärnvärvningen Anton Wedin ska leda HV71 till många mål och poäng den här hösten och säsongen.


De blev nollade mot Frölunda i premiären, men mot Örebro kunde Lias Andersson snyggt styra in 3–2-ledningen till HV i den andra perioden.


– Det är en absolut toppkedja och jag tycker inte att det blir rättvist för dem idag. Det blir för mycket ”PK” (boxplay) för oss och där är de inte så involverade. Tyvärr, de får inte den tid de behöver över 60 minuter för att skapa ett bra anfallsspel. Men dem kommer vi att få mycket nytta av framöver, säger HV71-tränaren Nicklas Rahm efter 5–4-förlusten mot Örebro.


Utvisningsminuterna blev väldigt snedfördelade i och med att Örebro drog på sig en enda tvåminutare under matchen medan HV71 hade sju tvåminutersutvisningar plus en tiominutare.


LÄS MERBorna Rendulic efter succén i SHL-debuten: "Har mer juice i mig"


Örebro vände matchen i den tredje perioden genom att göra 4–4 i spel fem mot tre och 5–4 i spel fem mot fyra.


Nicklas Rahm vill inte uttala sig om vad han tyckte om domsluten.


– Vi gör en bra match efter de riktlinjer vi har satt upp. Vi tävlar bra, vi åker hela vägen och vi hittar avslutslägen mot Örebro som är ett starkt hemmalag. Vi tävlar hårt och lyfter oss ordentligt från premiären. Vi är nöjda med spelet fem mot fem, säger han.


HV71-coachen Nicklas Rahm och Örebrocoachen Niklas Eriksson på presskonferensen i Behrn arena. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


– Vi får ett powerplay, det ringer direkt. Vi får 24 minuter på (utvisnings)bänken. Det är svårt att vinna en bortamatch när det ser ut så.


HV71-centern Lias Andersson var också besviken över resultatet i Örebro.


– Jag tycker att vi gör en bra match, ärligt talat. Det finns nog inte nåt lag i ligan, om ens nåt i världen, som kan vinna en sån här match när vi krigar i två fem-mot-treor emot oss och vi har boxplay på boxplay på boxplay emot oss. Jag tycker vi gör det starkt. Jäkligt surt att inte kunna vinna över dem för den här matchen hade vi vunnit om vi hade fått spela fem mot fem, säger han till HockeyNews.se.


Tycker du att det var skeva bedömningar?


– Jag har inget att kommentera om situationerna, men jag menar, vi har 24 (utvisnings)minuter, de har två. Då är det inte lätt att vinna hockeymatcher, säger Andersson.


– Det är tråkigt när det blir fördelat mer åt ett lag när man inte är det lag som får dem, men jag litar fullt ut på domarna och deras bedömningar. Jag har stor respekt för det de gör.


LÄS MERÖrebros stjärntrio vill vara med i snacket om SHL:s bästa förstakedja


Kedjan med honom, Anton Wedin och Linus Sandin var het redan på försäsongen och öste in mål och poäng då. I SHL har det börjat trögare och efter två matcher står HV71 på noll poäng.


– Det blir ju lite tajtare. Framför allt såna här matcher som blir lite ryckiga. Vi spelar inte boxplay så mycket nån av oss och det blir lite ryckiga byten. Jag tycker vi får fast dem mycket bra stundtals och har några lägen där vi ska kunna göra nåt mål till. Men åter igen, när det kommer till powerplay är det en jäkla självförtroendeboost att spela powerplay och känna att man får hålla i pucken. Det tycker jag att Örebro utnyttjade bra idag och vi blir väl lite strypta av det, säger Lias Andersson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons