HockeyNews
PLUS

Borna Rendulic efter succén i SHL-debuten: "Har mer juice i mig"

(15497) Borna Rendulic/Örebro-HV
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2020

ÖREBRO. Det blev en drömdebut i SHL för NHL-meriterade Borna Rendulic, som blev tvåmålsskytt i 5–4-vinsten mot HV71.

Örebro kan delvis tacka Mannheims svenske sportchef Jan-Axel Alavaara att Rendulic valde Sverige.

– Det var ett ganska snabbt beslut för mig för jag ville spela och jag kände till situationen, vad som skulle hända i världen, säger Rendulic till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var bara 50 åskådare på plats i ett coronaödsligt Behrn arena, men för matchvinnaren Borna Rendulic kändes det nog som om det var minst 500 som ville prata med Örebros segerskytt mot HV71.


– Det är ganska sent så jag vill bara dra härifrån fort som fan, om jag ska vara ärlig, haha.


Men några minuter hade han även till HockeyNews.se. Örebros store och starke högerskytt fick gång på gång demonstrera sitt monsterskott och hade sex puckar på mål.


– Jag har väntat på det i två månader så klart och var lite nervös före matchen, men jag visste vad jag kunde förvänta mig. Vi har spelat träningsmatcher och vi har tränat hårt. Jag visste att det skulle bli en tuff match, även om vi inte gjorde vår bästa match. Vi hittade ändå ett sätt att vinna så det var bra, säger Rendulic efter sin SHL-debut.


Även om han skjuter våldsamt hårt var det inte de två hårdaste skotten som hittade en väg in bakom HV-målvakten Jonas Gunnarsson.


– Jag gjorde mål som du också kunde ha gjort mål på. Det var tomma mål. Det första målet var en enastående passning från (Mathias) Bromé och det andra kunde ”Rod” (Rodrigo Abols) ha gjort mål på själv men spelade vidare till mig. Bra lagkamrater, antar jag, säger Rendulic om 3–3 och avgörande 5–4.



Efter att ha klarat av debuten i Örebro och SHL konstaterar han att hockeyn i SHL är annorlunda mot vad han är van vid.


– Det går mycket fortare. Jag har spelat i Tyskland, i KHL och det går mycket fortare här. Alla vill forechecka och alla vill överbelasta och ha pucken direkt. De vill inte tillbringa tid i försvarszonen. Men det är bra, jag tror att jag kommer att hitta sätt att anpassa mig och bli en bättre spelare.


Borna Rendulic slog till när han fick ett erbjudande från Örebro. Men ärlig som han är berättar han att det inte var hans förstaval. Han gjorde 27 mål för Adler Mannheim förra säsongen och hade gärna fortsatt i DEL-klubben.


– Jag visste att de i Mannheim och i den ligan inte visste när de skulle börja spela. Deras general manager (Jan-Axel Alavaara), en svensk kille, pratade jag med mycket under sommaren och jag ville stanna, men han sa att om du får ett erbjudande från ett svenskt lag, riskera inte att tappa det utan ta det. Det var ett ganska snabbt beslut för mig för jag ville spela och jag kände till situationen, vad som skulle hända i världen.


LÄS MERÖrebros stjärntrio vill vara med i snacket om SHL:s bästa förstakedja


Rendulic har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.


– Det var trevligt att jag fick erbjudandet i första läget för det finns många spelare på marknaden och som har haft bra säsonger och de är fortfarande hemma. Jag är glad över den här möjligheten.


Borna Rendulic blev tvåmålsskytt för Örebro i SHL-debuten. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.


– Jag ska vara en offensiv kille, en powerplayspelare och vara mig själv. Jag försöker ändå hålla mig till lagets spelsystem och såna saker. Jag tycker det funkade ganska bra idag, men jag har mer ”juice” i mig.


Huvudtränaren Niklas Eriksson har placerat Rendulic i förstakedjan med Rodrigo Abols och Mathias Bromé.


– Nu tycker jag väl kanske att de inte var så framstående i spelet fem mot fem. Sedan när vi sätter ihop powerplay är det två forwards från en kedja och två forwards från en annan. Där glänste de lite i tredje perioden, absolut, säger Eriksson.


Örebrotränaren igen:


– Jag tycker att Borna Rendulic visar att han är en spetsspelare och att han har egenskaper. Inte bara att han gör två mål utan han öppnar spelet flera gånger och vinner närkamper. Han gör en bra match, helt enkelt.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS