Jokerits karantän hävs – tränar på måndag


20 september 2020
Efter en match mot Neftekhimik sattes det finska KHL-laget Jokerit i karantän då spelarna kunde ha utsatts för coronaviruset.
Men efter en dryg vecka meddelar nu klubben att karantänen upphävs – i samförstånd med de finska hälsovårdsmyndigheterna.

Det var för lite drygt en vecka sedan som Jokerit-spelarna sattes i karantän och fem matcher fick flyttas fram. Det visade sig att spelare i Neftekhimik testade positivt för covid-19 efter en match mot Jokerit, vilket gjorde att spelarna i det finska laget kunde ha utsatts för viruset. 

LÄS MER: KHL–klubbens besked: Flyttar fram fem matcher – flera spelare satt i karantän 

Efter flertalet tester på spelarna i Neftekhimik, det sista i fredags, så visar det sig att provresultaten var felaktiga. Det medför att Jokerit-spelarnas karantän hävs redan efter en dryg vecka, meddelar klubben på sin hemsida. 

Laget kommer nu att börja träna gemensamt på måndag och på fredag den 25 september spelar de sin första match efter karantänen, då Sibir Novosibirsk kommer på besök till Hartwall Arena. 

I Jokerit spelar svenskarna Anders Lindbäck, John Norman, Viktor Lööv och Jonathan Pudas. Viktor Lööv spelade inte matchen mot Neftekhimik och sattes inte i karantän, då den bara gällde för spelarna som spelade matchen. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.