NHL satsar på full säsong – siktar mot att starta vid årsskiftet


20 september 2020
Hur och när nästa NHL-säsong drar igång är inte klart, men får högsta hönset Gary Bettman bestämma blir det 82 matcher plus slutspel i vanlig ordning.
– Vårt mål är att komma tillbaka till största känslan av normalitet möjlig under de förutsättningar som finns, säger Bettman.

I normala fall skulle nästa års grundserie vara alldeles runt hörnet.

I stället har finalserien i Stanley Cup precis dragit igång och väntas pågå i någon vecka till.

Men trots förskjutningen utgår Bettman från ett hyfsat normalt spelschema redan till nästa säsong.

– Jag förutsätter en full säsong med 82 matcher och slutspel. Hur och när är något vi inte har nog med information att ta ställning till ännu och skulle bara vara ren spekulation i nuläget, konstaterar NHL-kommissionären.

Från början siktade ligan på att dra igång igen första december, men nu låter det troligare att starten infaller i slutet av månaden, alternativt i början av januari.

Bettman understryker dock att han vill undvika att spela under sommarmånaderna om möjligt.

– Våra fans föredrar att se hockey under hösten, vintern och in på våren och det kommer alltid vara vårt mål att vara färdiga i slutet av juni. Om vi kan undvika det så kommer vi göra det, men det är för tidigt att komma med ett svar på ett problem vi ännu inte fullt förstår.

Huruvida fans kommer att släppas in på arenorna är även det oklart men Bettman utesluter inte att de kan komma att fasas in allt eftersom.

– Vi behöver inte nödvändigtvis avsluta säsongen på samma sätt som vi inleder den.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.