Succékeeperns superform räddade Dallas: ”Försökte bara stoppa puckar”

(15437) Dallas seger

Publicerad: 20 september 2020

Vad kan man säga som inte redan är sagt om Anton Chudobins prestation i slutspelet?
I natt stod den 34-årige målvakten för en ny stark insats när han stod emot Tampa Bays anstormning och gav sitt Dallas 1–0 i matcher.

Stars var mest på tårna inledningsvis och satte tryck på Lightning tidigt.

Redan fyra minuter in i matchen betalade det av sig efter att Roope Hintz hittat kollegan Joel Hanley som helt ren framför kassen kunde stänka dit 1–0.

Glädjen blev dock kortvarig för Dallas och Hintz som bara minuter senare styrde in en kvittering i motsatt bur via skridskon.

Men Dallas lät sig inte nedslås och kom tillbaka i andra – dubbelt upp.

Först tryckte Jamie Oleksiak dit sin egen retur för 2–1 innan genombrottsmannen Joel Kiviranta, assisterad av John Klingberg, tog ett par skär in i Tampa-zonen och drämde dit 3–1.

Frustrationen var påtaglig i Tampa och strax därefter drog Patrick Maroon på sig ett matchstraff efter att ha skjutit pucken in i Dallas spelarbås.

Väl i tredje skruvade Bolts upp tempot ordentligt och satsade allt på att jaga ikapp.

Men Chudobin vägrade ge med sig.

Den ryske burväktaren motade samtliga 22 (!) skott som kastades hans väg i perioden och efter att Jason Dickinson, assisterad av Mattias Janmark, skickat in 4–1 i öppen bur var matchen avgjord.

– Jag tänkte inte på något annat än pucken. De gjorde ett jädra jobb med att hålla sig framför mig och försöka skymma mig. Jag tänkte inte på något annat, utan försökte bara stoppa puckar, säger Chudobin efter matchen.

Rond ett till Dallas alltså som tycks ha använt de senaste dagarnas extra vila på bästa sätt.

Tampa får chans till revansch natten mot tisdag, 02:00 svensk tid.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
Mål, Tampa Bay
: Yanni Gourde
Mål, Dallas: Joel Hanley, Jamie Oleksiak, Joel Kiviranta (assist John Klingberg), Jason Dickinson (assist Mattias Janmark)
Skott: 36–20 (4–5, 10–13, 22–2)