HockeyNews
PLUS

Därför är Leksands skarpskytt petad: ”Rent konkurrensmässiga skäl”

(15353) Björn Hellkvist/Sebastian Wännström
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2020

FacebookXWhatsApp

Skarpskytten Sebastian Wännström var ordinarie för Leksand i stort sett hela förra säsongen. Men under nye tränaren Björn Hellkvists ledning har forwarden hamnat i frysboxen.
– Det är på rent konkurrensmässiga skäl jag gjort den bedömningen, säger Björn Hellkvist till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Sebastian Wännström anslöt som ett av flera stjärnförvärv till Leksand inför fjolåret. Forwarden fick en fantastisk inledning på säsongen och gjorde fem mål på sina sju första matcher, men dippade ju längre säsongen gick. Totalt blev det 14 poäng på 49 matcher. 

Nu har tiderna förändrats och Leksand bytt tränare. Under nye headcoachen Björn Hellkvists ledning har den 29-årige forwarden mestadels varit förpassad till läktaren.

– Det är på rent konkurrensmässiga skäl jag gjort den bedömningen, säger Björn Hellkvist. 

Har ni haft en dialog om det? Jag kan tänka mig att han inte är helt nöjd med det.

– Du får tänka hur du vill. Det är klart att jag har en dialog med mina spelare, det är en av dem viktigaste sakerna att ha bra kommunikation. 

Hur har han tagit petningen?

– Det är egentligen bättre du frågar Sebastian om det, jag är hans tränare. Men jag tycker att han varit proffsig och jobbat hårt, det är inga konstigheter.

Sebastian Wännström har varit utanför Leksands trupp den senaste tiden. Foto: Bildbyrån

Leksands försäsong är avverkad och på lördag väntar SHL-premiär mot Skellefteå. Resultaten har varit av blandat slag, men Björn Hellkvist har en bra känsla inför premiären.

– Gruppen har varit väldigt hörsam. Vi har gjort rätt stora förändringar i det som ska vara vår ryggrad, spelsystem, uppträdande på isen, arbetsetik och så vidare. Det gäller att alla förstår vad som är nödvändigt på isen. Det är jag mest nöjd med att det sitter.

Många pratar om att du höjt kraven avsevärt. Vad har du kommit in och tryckt på här under de första månaderna?

– Jag vet inte hur de jobbat innan och om jag kommit in och höjt kraven. Men jag har mina krav och de är jag rätt hårda med. Ska man spela i Leksand måste man klara vissa saker och utföra ett gott arbete, gör man inte det spelar man inte. Så enkelt är det. 

Under försäsongen är det framförallt en kedja som stuckit ut, förstakedjan med Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik. Björn Hellkvist är nöjd med vad han sett av sin toppkedja så här långt. 

– Det säger väl sig själv att de har gjort det bra. Sen är det precis som för hela laget, de måste vänja sig vid de krav som finns när man är en toppkedja. Sen måste övriga laget förstå att alla har sina roller och anpassa sig till det.

Vad tycker du om de övriga nyförvärven?

– I mångt och mycket bra. Där är ingen som inte gjort sitt jobb. Alla verkar vara duktiga, kompetenta och bra människor.

Hur ser du på att möta Skellefteå i premiären?

– Det är kul att möta Skellefteå. De brukar stå för en fartfylld och positiv ishockey. Vi kommer att få kriga mot ett lag som vill ha mycket puck precis som vi. Det kommer bli en match i ett högt tempo – och jag hoppas att vi går vinnande ur det.

Fotnot: HockeyNews.se har sökt Sebastian Wännström flertalet gånger utan framgång. 

***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)