HockeyNews
PLUS

Spaningar från Timrå–Modo: "Håller bedömningsnivån i sig?"

(15285) Timrå-Modo
Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Publicerad: 10 september 2020

FacebookXWhatsApp

Timrå och Modo möttes för andra gången denna försäsong.
Efter klar Timråseger i första mötet blev det betydligt jämnare denna gång.
Här är HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilssons tre spaningar från Modos uddamålsseger.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Heponiemi kommer bli en attraktion
Modos finske forward kommer hinna vända ut och in på många motståndare under sin tid i Örnsköldsvik. Den spelskicklige forwarden har redan visat prov på att han har ytterligare en växel att lägga i när det krävs. När han blir ännu varmare i kläderna kommer förmodligen även avsluten och besluten snabbare, då kan Modo få det ännu roligare i offensiv zon.

Bedömningsnivån
Om nivån som hittills rådigt under försäsongen följer med in i seriespelet ser det ut som att skickliga och kreativa spelare kommer få nöta en hel del numerära överlägen, vilket ur underhållningssynpunkt inte behöver vara fel. En nackdel är däremot att matcherna kan komma att bli rejält sönderryckta tills dess att spelarna anpassat sig. Och baserat på hur det såg ut i NHK arena under torsdagen har Timrå och Modo en bit kvar dit. Om bedömningsnivån ens håller i sig under säsongen?

Tomma läktare ger ändå något – men långt ifrån roligt
50 åskådare släpptes in i arenan till kvällens match och fick ta plats uppe på balkongen. Publik på matcherna är något vi alla vill ha, framför allt när det börjar dra ihop sig till matcher som gäller något tabellmässigt, men jag måste säga att det har varit lite underhållande under försäsongen utan publik på läktarna. Det har funnits tillfälle för att notera saker som man annars inte tänker på. Jag tänker på en sådan sak som hur mycket vissa spelare pratar under en match, både när de är ute på isen men även är i båset mellan bytena. Modos kanadensiske målvakt Anthony Peters var inte tyst i många sekunder utan dirigerade sina utespelare med bestämd röst. 

Släkten är värst
Sebastian Ohlsson gjorde sin första match tillbaka i NHK Arena efter att han lämnat Timrå under våren för spel i länsrivalen Modo. Och Ohlsson var inblandad i en hel del av det som hände i en annars slätstruken match. I första perioden åkte han på en rejäl tackling av tidigare lagkamraten Jeremy Boyce innan han med sekunder kvar att spela fastställde slutresultatet när han forcerade in pucken i tom bur för 2–0.

Timrå IK–Modo Hockey 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)
Mål, Modo: Linus Pettersson, Sebastian Ohlsson

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!