HockeyNews
PLUS

Modo landar storspelare – Viklund tillbaka efter 13 säsonger

(10737) Tobias Viklund
Bildbyrån

Publicerad: 7 september 2020

FacebookXWhatsApp

Han tog SM-guld med Modo 2007 och lämnade därefter för Skellefteå.
Efter 13 säsonger återvänder nu Tobias Viklund till Örnsköldsvik.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 

Under sina 13 säsonger borta från Modo så har backen hunnit med spel i Skellefteå, Frölunda, AIK och KHL. Nu står det klart att 34-åringen har signerat ett treårskontrakt med Örnsköldsviks-laget. 

– Tobias Viklund kommer göra väldigt mycket nytta för laget den kommande säsongen. Han har en stor erfarenhet av spel på hög nivå där han kommer att visa vägen och vad som krävs för att vinna matcher, säger sportchefen Fredrik Glader till klubbens hemsida

Förra säsongen representerade den Tre Kronor-meriterade backen i Spartak Moskva i KHL, där han stod för 3 poäng på 17 matcher. 

– Som person är han otroligt seriös i sin träning och han står för en professionalism gällande träning och förberedelser som vi i Modo Hockey även står för. Som spelare är det en rörlig och skridskoskicklig back som utvecklats till en tvåvägsback med sin främsta styrka i det defensiva spelet. Han är rejäl i sitt spel och kommer stärka upp vår defensiv. Det här är en spelare som är målmedveten och har en klar bild att hjälpa Modo Hockey upp till SHL igen, säger Fredrik Glader.

Redan på tisdag förmiddag kommer Viklund att träna med laget, och att vara tillbaka i klubben är något han är väldigt glad över. 

– Det känns roligt och väldigt inspirerande för mig att nu fortsätta karriären i Modo Hockey. Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet, säger han.

***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)