HockeyNews
PLUS

Hockeyallsvenskans ordförande: "Ännu större ambitioner i framtiden"

(15233) Fröberg-allsvenskan
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 september 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyallsvenskan tillsatte för en knapp månad sedan en ny ordförande när Niclas Fröberg tillträdde.
Nu påbörjas rekryteringsprocessen för en ny vd efter att Stephan Guiance valt att lämna rollen efter fem år.
– Det var som jag sa till personalen, att vi får respektera Stephans beslut och så får vi ta det därifrån, säger Fröberg till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

För fem år sedan tog Stephan Guiance över rollen som Hockeyallsvenskans vd.

Under måndagskvällen meddelade ligan att Guiance valt att lämna rollen.

I pressmeddelandet där beslutet offentliggjordes berättade han bland annat att han ville ta nya steg i sin egen verksamhet.

– Han kände att efter fem år att det var läge låta nya krafter att ta vid och han har gjort ett fantastiskt jobb med utvecklingen av ligan under de här fem åren. Det var som jag sa till personalen, att vi får respektera Stephans beslut och så får vi ta det därifrån, säger ligans ordförande Niclas Fröberg till HockeyNews.se.

LÄS MER: HockeyAllsvenskans VD lämnar efter fem år 

Fram tills dess att Guiance efterträdare är på plats kliver den kommersielle chefen Gabriel Mondielle in som tillförordnad vd.

– Styrelsen har fullt förtroende för Gabriel, som är kommersiell chef, som går in som tillförordnad för att inte tappa tempo och fart i alla de processer och delar vi håller på med inom ligan. Sedan ska vi påbörja en rekryteringsprocess och vi ska jobba igenom en profil och andra underlag för hur det ska se ut.

Hur snabbt vill ni ha en permanent ersättare på plats?

– Det får hellre ta den tid det krävs för att göra det rätt än att det ska bli något förhastat, och vi har ett stort förtroende i styrelsen för att Gabriel ska leda och driva organisationen framåt.

Niclas Fröberg, i mitten, ordförande i Hockeyallsvenskan. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

LÄS MER: Tronskifte i Hockeyallsvenskan – han blir ny ordförande i ligan 

Niclas Fröberg tillträdde som ordförande i Hockeyallsvenskan så sent som i mitten av augusti, efter att han suttit med i styrelsen under tre år.

Rekryteringen av en ny vd blir med andra ord en av hans första arbetsuppgifter.

– Jag hade ett möte med Stephan i torsdags och då valde han att ta det här beslutet och det är klart att fem är ganska långa tid. Det är ju bara att titta på den resa som ligan gjort under Stephans ledning och den omsättning ligan omsätter, men med det sagt så har vi ännu större ambitioner i framtiden. Men jag vill inte föregå något innan vi suttit och pratat igenom det ordentligt, säger han.

Vad vill ni se för egenskaper hos nästa vd?

– Vi ser fortsatt en extremt viktig utveckling av det kommersiella för ligan och dess position med vårt motto att bli Sveriges mest underhållande liga. Exakt vad det mynnar ut i vill jag inte föregå innan vi hunnit jobba igenom det i styrelsen. Vi har precis fått det här beskedet och så får vi ta det därifrån.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!