HockeyNews
PLUS

Västerås coronasituation fastställd – flera nya fall i BIK Karlskoga

(15225) Västerås/Karlskoga
Bildbyrån

Publicerad: 7 september 2020

FacebookXWhatsApp

Västerås drabbades i förra veckan av minst ett bekräftat fall av covid-19.
Nu har klubben testat samtliga spelare och ledare i sin organisation.
Åtta spelare och ledare är smittade.
Samtidigt så har fler blivit smittade i BIK Karlskoga.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 

Västerås meddelade i förra veckan att man hade minst ett bekräftat fall av covid-19 och att flera spelare uppvisat symptom.

Direkt stängde klubben ned sin verksamhet kring a-laget och meddelade samtidigt att man inte skulle komma till spel i Skoda Trophy som genomfördes den gångna helgen. 

Sedan dess har klubben testat sina spelare och ledare och nu har man fått ett slutgiltigt svar på hur många som är drabbade. 

– Vi vet i dag att vi har åtta bekräftade fall av covid-19, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg i en intervju på klubbens Facebooksida och fortsätter.

– Nu har vi en ganska bra plan, vi pratar tajt med vår läkare och smittskyddet och som läget är nu så stänger vi ned vår verksamhet i veckan. Alla som hade negativa besked nu ska in i dag förhoppningsvis allihop och göra antikroppstest. Dom som har antikroppar kan såklart komma tillbaka till arenan och köra. Dom andra som är negativa men som inte har några symptom kan träna på egen hand just nu och vi kommer att göra nya tester i slutet av veckan. Planen är att den här veckan säkerställa allt och vi har för avsikt att köra igång som vanligt med truppen nästa vecka.

Samtidigt så meddelar Västerås konkurrent BIK Karlskoga att man har fått fem nya smittade. Sedan tidigare var det konstaterat att 13 personer bar på covid-19 i organisationen vilket nu betyder att antalet smittade är uppe på 18 personer.

– De mår efter omständigheterna bra och många har tillfrisknat. Vi har ständig dialog med smittskyddsläkare på USÖ och rättar oss efter vad de tycker är lämpligt. Det spekuleras i att vi kan dra igång verksamheten igen till helgen, alternativt i början av nästa vecka. Samtidigt vill vi inte gå händelserna i förväg, utan vi får ge det några dagar till, säger Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Karlskoga meddelade tidigare i dag att träningsmatchen mot AIK 16 september inte kommer att spelas.

***

Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)