Lindström tvåmålsskytt när Skellefteå besegrade Modo – igen

(15197) Skellefteå Möller
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 4 september 2020

ÖRNSKÖLDSVIK. Skellefteå besegrade Modo på straffar för drygt två veckor sedan men i kväll växlade SHL-laget upp ett par nivåer.

Modo drog på sig utvisningar och Joakim Lindström blev tvåmålsskytt när Skellefteå vann i Fjällräven Center.

– Vi kanske borde satt dit några fler puckar men kul att få vinna vid full tid, säger Oscar Möller som stod för två assist i matchen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Skellefteå kontrollerade spelet från start och Modo tvingade dra på sig tre utvisningar i första perioden och lika många i den andra.

Det dröjde bara 26 sekunder av mittperioden innan Joakim Lindström spräckte nollan och gav Skellefteå ledningen, den gången i spel fem mot fem.

Men Skellefteå skulle få möjligheten att fortsatt gnugga på numerära överlägen och 2–0 kom i spel fem mot fyra – Joakim Lindströms andra mål för kvällen.

Skellefteå mönstrade två uppställningar – den ena med rutinerade nyckelspelarna Lindström/Möller och i den andra får de tidigare JVM-spelarna chansen tillsammans.

Andreas Wingerli

Tidigt i tredje perioden utökade Skellefteå till en tremålsledning genom nyförvärvet Tyler Morley och det blev spiken i kistan för SHL-laget.

Modo drog på sig ytterligare två utvisningar i slutperioden men fick ändå snygga till siffrorna i slutskedet av matchen.

Linus Pettersson reducerade till 1–3 med drygt en minut kvar av matchen och det blev slutresultatet i Fjällräven Center.