HockeyNews
PLUS

Kristianstads kritik mot NHL-lånen: “Blir lite pajasvarning”

(15129) Kristianstad/Bildbyrån
Bildbyrån

Publicerad: 1 september 2020

FacebookXWhatsApp

Korttidslånen från NHL fortsätter att hagla in i Hockeyallsvenskan. Nu riktar Kristianstads sportsligt ansvarige Christian Falk stark kritik mot ligan.
– Det blir lite pajasvarning på ligan, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 


Under de senaste dagarna har flera allsvenska klubbar presenterat korttidslösningar från NHL. Senast i raden är AIK, som under måndagen gjorde klart med Victor Söderström och Oliver Wahlstrom. 


Att fler och fler NHL-spelare blir klara för spel i allsvenskan får Kristianstads sportsligt ansvarige Christian Falk att se rött. 


– Jag tycker det är sjukt. Jag fattar inte hur ligan tänker. Det är väl ett demokratiskt beslut ligan tagit ihop med alla klubbdirektörer, men när det är korttidskontrakt av detta slag tycker jag att det blir lite pajasvarning på hela ligan, säger han och fortsätter:


– Att man kan låna in NHL-spelare när vi i ligan över så lång tid jobbat för att begränsa lån från SHL är bara jättemärkligt. Sen kommer väl folk tycka att det är upp till var och en klubb och givetvis är det det, men det gör ju att vi hindrar yngre talanger från att spela till sig en plats till exempel. 


Han utvecklar sitt resonemang:


– Det är en jäkla skillnad om det hade blivit en lockout en hel säsong eller om hela säsongen blivit inställd på grund av pandemin, då hade jag tyckt det varit helt okej att värva. Nu har du spelarna under en och en halv månad och då blir det inte rättvist. 


– Om det är något lag som värvar in ganska många spelare från NHL och du möter dem några gånger under den perioden så blir det inte sportsligt rättvist. Jag tycker det är konstigt att ligan inte satt stopp eftersom man tidigare varit väldigt måna om att det inte ska bli så stor spelaromsättning.

LÄS MER: 

Hockeyallsvenskan synar korttidskontrakten efter Modos dubbelklipp


Egna produkten Timothy Liljegren är hemma och tränar med Kristianstad, men klubbens inställning är tydlig. Foto: Bildbyrån

Under måndagen tränade Torontos backlöfte, tillika KIK-produkten Timothy Liljegren med moderklubben och enligt uppgifter till HockeyNews.se är han själv sugen på spel i klubben. I nuläget har Kristianstad dock sagt nej.

– Vi har sagt att vi kör på träning än så länge, sen får vi se hur det utvecklar sig över tid. Just nu är det bara aktuellt med träning. 

Varför?

– Vi vill behålla kärnan, det är konstigt om man bara ska ta hit spelare för en månads tid. Samtidigt kan det hända att vi tar in något på grund av att de andra lagen gör det, för vi kan inte sitta stilla i båten om det blir en jätteomsättning på spelare. Vår grundinställning är att vi inte kommer ta in något, men sen får vi se hur våra konkurrenters beteende artar sig.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)