Örebro fortsätter imponera – nyförvärven bakom allt

(15045) Örebro

Publicerad: 26 augusti 2020

Örebro forsätter att imponera under försäsongen och på onsdagskvällen blev det en komfortabel seger mot Brynäs med 4–1.
Återigen var det nyförvärven som låg bakom det mesta i offensiv väg.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey
Örebro har visat upp ett imponerande spel under försäsongen och flera av nyförvärven har fått en pangstart i sin nya klubb. Borta mot Brynäs tog laget sin tredje seger för säsongen och återigen leverade nyförvärven.

Backen Lukas Pilö gav gästerna ledningen redan efter 7:53 in i den första perioden, sedan han avslutat ett fint anfall med ett skott från slottet. Assisterna? Från nyförvärven Borna Rendulic och Rodrigo Abols.

Örebro var det bättre laget i den första perioden och öste på med skott mot Brynäsmålvakten Samuel Ersson. I powerplay, med sex minuter kvar av den första perioden, kom också 2–0 målet. Rodrigo Abols fiskade upp en retur framför mål och friställde det finske nyförvärvet Robert Leino, som kunde lägga in pucken i öppet mål.

I den andra perioden steppade Brynäs upp och man var betydligt piggare än i den första perioden. Hemmalaget skulle också få utdelning, sedan Emil Molin reducerat med 5:34 kvar av mittenakten. Det efter ett vackert förarbete från Adam Pettersson och Nicklas Danielsson.

Brynäs tryckte på för en kvittering i början av den tredje perioden, men Örebromålvakten Jonas Arntzen stod emot väl. Istället kunde Örebro utöka sin ledning med 7:33 kvar av matchen, och återigen kom målet i powerplay. Finländaren Joonas Rask tog tillvara på en retur på Borna Rendulics skott och tryckte in 3–1.
Med några minuter kvar av matchen fastställde sedan Linus Öberg slutresultatet till 4–1 i tom kasse.