HockeyNews
PLUS

Brynäskaptenen tvingas till ny operation – missar resten av försäsongen

(15027) Anton Rödin
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 25 augusti 2020

FacebookXWhatsApp
Under sommaren opererade Anton Rödin sin högerfot.
Nu står det klart att Brynäskaptenen missar resten av försäsongen på grund av en ny fotoperation – i vänster fot.
– Går allt så bra som det gjorde efter ingreppet i högerfoten är han tillbaka inom några veckor. Förhoppningen är att Anton är spelbar till när serien drar igång, säger Magnus Ågren, medicinskt huvudansvarig i Brynäs, till klubbens hemsida.
SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Under stora delar av förra säsongen drogs Anton Rödin med inflammation i en sena i sin högerfot och missade inledningsvis tre matcher innan han var tillbaka och fullföljde säsongen.

Efter säsongens slut genomfördes en operation i foten för att få bukt på problemet och han har under försäsongen tränat och spelat med en specialbyggd skridsko på högerfoten, något som fungerat bra.

Dessvärre för Rödins del har vänsterfoten nu börjat krångla och under tisdagen meddelade klubben att Rödin på nytt ska lägga sig på operationsbordet på grund av en fotskada.

– Han har fått likartade symptom fast på den andra foten. Han har inte haft några problem med den här foten tidigare utan det här är en ny skada så det här var inte något som någon hade kunnat förutse. Att problemen uppstår beror troligen på slitage från hårt knutna skridskor under en lång tid, säger Magnus Ågren, huvudansvarig för Brynäs medicinska team, till klubbens hemsida.

Rödin ska nu göra ett ingrepp i vänsterfoten under den kommande veckan, sedan hoppas man på att man ska få liknande resultat av en specialbyggd skridsko på vänster fot som Rödin fått av skridskon som använts på högerfoten.

– Den specialbyggda skridskon från Bauer som vi fick efter operationen i somras, den som vi inväntade och som gjorde att Anton kom på is senare än de andra, var en framgång. Nu ska vi testa den även på den andra foten, säger Ågren.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)