Publicerad: 20 augusti 2020

Vancouver Canucks visade upp riktiga segertakter i natt.
Trots att man tappat de två senaste matcherna mot St. Louis och låg under lyckades Elias Pettersson och kompani att vända på steken.
Och nu har man skaffat sig ordentligt slagläge mot regerande mästarna.

Efter att ha utraderat Vancouvers ledning i matchserien kom regerande mästarna St. Louis till spel med flaggan i topp.

Och trots ett tidigt bakslag när Tyler Motte lurade i vassen och slog in ett ledningsmål för Canucks i boxplay var det Blues som inledde starkast.

Ledningen var snabbt bortsuddad efter Oskar Sundqvist krigat loss en puck som Brayden Schenn förvaltat på bästa sätt, och strax därpå slog Ryan O’Reilly till och gav St. Louis 2–1.

I början på andra fixade Zach Sanford även 3–1 men sen hände något i Vancouver.

Elias Pettersson tog in pucken i offensiv zon, spelade fram till ifrågasatte Jake Virtanen som hittade J.T. Miller för ett reduceringsmål.

Bara minuter senare slog trion sina kloka huvuden ihop på nytt och fick till en kvitteringspuck, denna gång via Virtanens klubba.

Och som om det inte var nog kunde Motte flyga på en lös puck och smälla in 4–3 för Vancouver innan perioden var slut.

Och det räckte.

För i tredje perioden fick Blues aldrig till någon kvittering – trots ett mål alldeles precis efter att slutsignalen tutat.

I stället kunde Canucks hålla ut och knipa en 3–2-ledning i matcher.

Men allt var inte gott efter matchen. I slutet av andra perioden fick Alexander Edler en skridsko över örat och tvingades lämna matchen.

Skadeläget är ännu oklart.

Nästa möte lagen emellan spelas natten mot lördag, 03:45 svensk tid.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 3–4 (2–1, 1–3, 0–0)
Mål, St. Louis: Brayden Schenn (assist Oskar Sundqvist), Ryan O’Reilly, Zach Sanford
Mål, Vancouver: Tyler Motte 2, J.T. Miller (assist Elias Pettersson), Jake Virtanen (assist Pettersson)
Skott: 39–30 (12–11, 18–13, 9–6)
I mål: Jacob Markström (91,9 i räddningsprocent. Stoppade 34 av 37 skott. 60:00 i istid)