Publicerad: 19 augusti 2020

Tampa Bay hade chans att stänga matchserien mot Columbus i kväll.
Då låg svenskarna bakom en stark vändning för Blue Jackets – men det räckte inte.
För i förlängningen sköt Brayden Point Tampa vidare i slutspelet.

Det var ledning 3–1 i matcher för Tampa Bay Lightning när man under onsdagskvällen gick in till match fem mot Columbus.

Tampa var också det lag som började bäst och gick iväg till en 2–0-ledning drygt sex och en halv minut in i första perioden. Det efter att Tyler Johnson först gjort 1–0 på en styrning innan Blake Coleman bara minuten senare pricksköt in 2–0 i bortre hörnet.

Där och då såg Columbus slagna ut, men lagkaptenen Nick Foligno såg till att de hängde på Tampa efter första perioden när han skickade upp en retur bakom Andrei Vasilevskiy i numerärt överläge.

I den andra perioden var det sedan dags för svenskarna att kliva in i handlingen rejält.

Först kunde Kevin Stenlund göra sitt första slutspelsmål när han kvitterade i numerärt överläge och med bara 16 sekunder kvar att spela av mellanakten var det Alexander Wennberg som gav Columbus ledningen med sitt tredje mål i slutspelet.

Danske forwarden Oliver Bjorkstrand ökade sedan på ledningen till 3–2 halvvägs in i tredje perioden och det såg ut som att Columbus var på väg att dra ifrån. Backen Kevin Shattenkirk hade dock andra planer och skickade iväg en riktig kanon som gick in Jonas Korpisalo när åtta minuter återstod av tredje perioden.

Därifrån växlade Tampa upp jakten på en kvittering och med knappt två minuter kvar att spela hade de en puck över mållinjen. Anthony Cirelli vinklade in pucken med hjälp av sin vänsterskridsko och Columbusspelarna ville ha det till sparkrörelse, men domarna bedömde att allt var i sin ordning och det var kvitterat med 1.38 kvar att spela av perioden

Det blev med andra ord förlängning på nytt mellan lagen.

Och där klev han fram, Brayden Point, samma spelare som avgjorde maratonmatchen som inledde matchserien, och sköt segern till Tampa drygt fem minuter in i förlängningen med en fin backhand bakom Korpisalo.

Nu väntar vinnaren i matchserien mellan Philadelphia Flyers och Montreal Canadiens för Victor Hedman och hans Tampa.

Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning (1–2, 2–0, 1–2, 0–1) efter förlängning
Mål, Columbus:
Nick Foligno, Kevin Stenlund, Alexander Wennberg, Oliver Bjorkstrand.
Mål, Tampa: Tyler Johnson, Blake Coleman, Kevin Shattenkirk, Anthony Cirelli, Brayden Point.
Skott: 41–25 (10–7, 24–8, 6–7, 1–3).