HockeyNews
PLUS

Spaningar från Kristianstad–Rögle: ”RBK har en rejäl läxa att göra”

(14950) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

KRISTIANSTAD. Kristianstad följde upp skrällen mot Malmö i förra veckan med att skrälla mot ännu ett SHL-lag när man slog Rögle med 6–5 under onsdagen. HockeyNews.se:s reporter och krönikör, Mattias Persson, har plockat ut fem spaningar från matchen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

UNIBET - HockeyAllsvenskans huvudpartner 


Oroväckande dåligt


Om Rögle agerade som ett topplag i SHL i första perioden, så agerade man som ett lag för den nedre botten i HockeyAllsvenskan de två övriga perioderna. Det såg allt annat än bra ut och både disciplinen och försvarsspelet såg oroväckande dåligt ut de sista 40 minuterna. De många utvisningarna straffade sig och gjorde att Kristianstad kom in matchen, och sen hade Johan Gustafsson inte sin bästa match i karriären. Det som såg så lovande ut efter matchen mot Växjö i förra veckan var som bortblåst. Visserligen kan man ta med sig en del bra i det offensiva spelet, men räkna med att det blir en tung bakläxa inför returmatchen mot Växjö på fredag. 


Fördel Clang i målvaktskampen?


Röglelånet Calle Clang visade att han kommer vilja vara med och fajtas om förstaspaden i Kristianstad efter 2–1-segern mot Malmö i Kristianstads försäsongspremiär i förra veckan. Nyförvärvet från Björklöven, Mattias Pettersson, hade en betydligt tuffare kväll mot Rögle under onsdagen och såg stabbig ut. Det är tidigt än, och nej man ska inte dra för stora växlar av träningsmatcher, men så här långt har Calle Clang ingett ett betydligt stabilare intryck än sin målvaktskollega.


Finländaren kan än


Rögles nyförvärv Olli Palola hade en kanonsäsong i Växjö för fyra säsonger sedan, men det var för fyra säsonger sedan det. Det är några stycken som uttryckt sin oro över att finländaren har en tuff säsong bakom sig i KHL och börjar komma upp i åren, men den oron tog han död på ganska snabbt i sin debut. Redan efter den första perioden hade han mäktat med två assist och han visade direkt att han kommer bli viktig för det här laget. Han ingick också i en av två powerplayformationer och hade flera farliga målchanser från sin patenterade plats i slottet. 


De måste bli nyckelspelare om Kristianstad ska lyckas bättre än ifjol


Kristianstad har som bekant inte den största plånboken och därför har klubben fått värva därefter, men spelarna som har kommit in ser minst sagt spännande ut. Ett av nyförvärven är Adam Falk från Djurgården och han följde upp en bra insats mot Malmö i förra veckan med ytterlige en bra match ikväll. För att Kristianstad ska ta nästa kliv krävs det att en sådan som Adam Falk, samt nyförvärvet från Växjö, Lucas Edmonds får sina genombrott och blir nyckelspelare för Kristianstad den här säsongen. Kan de få samma utväxling på dem två som de fick på Anton Heikkinen ifjol talar mycket för att klubben kan lyfta en nivå till. 


Redo för nästa kliv?


Nils Höglander skrev NHL-kontrakt efter förra säsongen, men inleder säsongen i Rögle fram tills det att NHL-camperna startar i november. Nu har han två SHL-säsonger i ryggen och han ser mer än redo ut för att ta nästa kliv. Vancouver sa tidigt till honom att jobba på sitt avslut och det är precis vad han gjort under sommaren. I kväll visade han att träning gett färdighet när han trampade in från kanten, avlossade en kanon och prickade ribban och in. Känslan är helt klart att Nils Höglander kommer bli mer bidragande i SHL i höst. 


MATCHFAKTA
Kristianstad–Rögle 6–5 (1-4, 3-1, 2-0)

1–0 (01:32) Kevin Wennström (Malte Sjögren, Rikard Olsén)
1–1 (08:29) Leon Bristedt (Simon Ryfors)
1–2 (09:44) Hampus Karlsson (Jakob Bondesson)
1–3 (14:05) Nils Höglander (Samuel Johannesson, Olli Palola)
1–4 (15:37) Leon Bristedt (Lucas Ekeståhl-Jonsson, Olli Palola)
2–4 (29:40) Adam Falk (Johan Lundgren, Daniel Andersson)
3–4 (32:40) Dennis Svensson (Kalle Miketinac)
3–5 (34:02) Simon Ryfors (Erik Andersson)
4–5 (39:13) Daniel Andersson (Max Wahlgren, Tim Wahlgren)
5
–5 (44:02) Fredrik Hansson (Max Wahlgren, Joel Wahlgren)
6–5 (47:04) Joel Wahlgren (Daniel Andersson)
Skott: 17-37 (5-16,7-11, 5-10)
Publik: 0.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)