Vegas Golden Knights är vidare till nästa runda av Stanley Cup-slutspelet.
I natt tog klubben fjärde avgörande segern mot Chicago Blackhawks.
Men det var en seger som satt långt inne.

Blackhawks välmeriterade duo Jonathan Toews och Patrick Kane hade inte sagt sitt mot Vegas.

Halvvägs genom första perioden skickade Toews in 1–0 på retur för att ge underdogen ledningen och inte långt därefter fixade Alex Debrincat 2–0 i vackert klapp-klapp-spel.

Vegas var dock inte i chock alltför länge utan kunde bara minuten senare reducera genom Max Pacioretty, assisterad av William Karlsson.

Och i andra var Karlsson återigen framme och gav Mark Stone en puck han kunde trycka in i öppet mål för 2–2.

Det var Kanes signal för att kliva in i matchen.

Chicagostjärnan letade sig bakom Knights försvar och återtog ledningen efter att ha lurat Robin Lehner upp på läktaren.

Men Vegas var inte färdiga för kvällen och en kort stund senare inkasserade Nate Schmidt 3–3 på tavlan.

Och knappt hann tredje perioden dra igång innan Alex Tuch dansat runt Adam Boqvist och dundrat in 4–3 för knektarna.

Innan perioden var över hann Tuch även med att få ett mål bortdömt men det gjorde ytterst lite.

För resultatet stod sig – och med det Vegas efterlängtade fjärde seger.

Därmed är Knights första lag att kvalificera sig för nästa omgång av slutspelet medan Chicago får lämna bubblan i Edmonton.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 4–3 (1–2, 2–1, 1–0)
Mål, Vegas
: Max Pacioretty (assisterad av William Karlsson), Mark Stone (assisterad av William Karlsson), Nate Schmidt
Mål, Chicago: Jonathan Toews, Alex Debrincat, Patrick Kane
Skott: 39–26 (13–10, 15–9, 11–7)
I mål: Robin Lehner (88,5 i räddningsprocent. Stoppade 23 av 26 skott. 59:39 i istid)