På väg att ta revansch – Tampa Bay nära avancemang i Stanley Cup

(14927) Tampa

Publicerad: 17 augusti 2020

Tampa Bay är nu bara en seger från att sätta punkt för Columbus säsong – och samtidigt ta revansch efter fjolårets skräll när Blue Jackets slog ut Victor Hedmans Tampa i fyra raka matcher.

Columbus har pressat Tampa Bay ordentligt och bland annat tvingat fram en av Stanley Cup-historiens längsta matcher som fick sitt avgörande i den åttonde perioden.

Tampa drog till slut längsta strået i marathonmatchen och nu ser man ut att göra samma sak när det gäller hela matchserien.

Under måndagskvällen svensk tid vann Tampa den fjärde matchen mellan lagen och tog samtidigt en 3–1-ledning i matchserien som nu kan avgöras redan på onsdag (18.00).

Columbus fick en bra start på matchen och hade en ledningspuck i nät som dock dömdes bort och den första perioden förblev mållös.

I andra perioden fick Tampa en drömstart som la grunden till segern.

Barclay Goodrow spräckte nollan på Joonas Korpisalo efter 16 sekunder och Yanni Gourde styrde in 2–0 knappt fyra minuter senare.

Cam Atkinson var sist på pucken när Columbus reducerade till 2–1 kort därefter men några fler mål skulle vi inte få se den här kvällen.

Tampa Bay höll undan och såg stabila ut i slutskedet av matchen vilket sätter stor press på Columbus som nu måste vinna tre raka matcher för att vända underläget och förlänga säsongen.