HockeyNews
PLUS

SHL-meriterade målvakten om att välja nykomlingen och uppbrottet med BIK

(14893) Henrik Lundberg
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Med meriter från SHL och fina prestationer i allsvenskan ska Henrik Lundberg bli en trygg sista utpost för nykomlingen Väsby.
Nu tar han med sig rutinen från att ha spelat i nykomlingar tidigare i karriären för att hjälpa "Vilda Väsby" att säkra kontraktet.
– Det långsiktiga tycker jag är viktigt, att man inte stressar upp sig för mycket om det går dåligt utan man får jobba på enligt planen, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter att han kommit fram inom Frölundas organisation hamnade Henrik Lundberg i Örebro efter ett stopp i Kallinge/Ronneby.

I Örebro var han med och spelade upp laget till SHL under sin första säsong i klubben och stannade sedan där i ytterligare tre säsonger.

Kvalresan och de första åren i SHL kommer nu att bli viktig erfarenhet att dela med sig av till sina nya lagkamrater tror den 29-årige målvakten.

– Det är väl framför allt stabiliteten. Jag minns med Örebro att vi gick jättebra i början men sedan hade vi det jättetungt och hamnade i botten. Vi behöver stabiliteten framför allt, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Jag vill bidra med ett bra jobb varje dag och att försöka sprida känslan av att det är en lång säsong och att mycket kan hända. Det räcker med att man har en bra eller dålig månad så kan saker hända, så det långsiktiga tycker jag är viktigt, att man inte stressar upp sig för mycket om det går dåligt utan man får jobba på enligt planen.

I samband med att Karlskrona ramlade ur SHL våren 2018 lämnade Lundberg för spel i BIK Karlskoga.

Under sitt första år i klubben tillhörde han den absoluta målvaktstoppen i ligan men fick under förra säsongen en lite mer undanskymd roll när Tim Juel kom in och gjorde starkt ifrån sig.

Uppbrottet var inte helt smärtfritt menar han.

– Jag tycker att det var lite tungt, för jag trivdes väldigt bra där och jag tycker att det hade gått bra personligen också. Vi hade presterat bra så det var lite tråkigt faktiskt, men det är som det är i branschen. Det finns många olika anledningar till varför saker och ting händer, säger Lundberg.

Lundberg var registrerad som tredjemålvakt i Örebro under slutet av förra säsongen och fanns med på bänken. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Efter två säsonger i BIK väntar nu alltså spel med den allsvenska nykomlingen Väsby.

Där är han i dagsläget en av truppens mest rutinerade spelare.

– Det blir en ny utmaning personligen. Jag kommer behöva träna bra för att dels få spela men också för att ta nästa steg. Jag märkte att jag kanske hade lite för stor respekt för andra spelare som ansågs bra, säger han och fortsätter:

– När jag fick Väsby på bordet, det var då de här tankarna börja komma att ”Vänta nu, tycker jag att de andra är bra och undrar hur det ska gå?”. Så går det inte att tänka utan jag ville utmana de tankarna och slå ned dem för mig själv och att det går ändå. 

LÄS MER: Efter fyra säsonger utomlands – forwarden återförenas med brorsan i Väsby 

En sak som Lundberg fastnade för hos Väsby är klubbens långsiktiga arbete.

Nu är han spänd över att se vad som väntar till vintern.

– Det blir spännande att se. Jag tycker att det finns potential och det är kul att se att klubben haft ett långsiktigt tänk med samma ledare och stabil ekonomi och så vidare, så det vore kul om det gick bra för oss tycker jag, säger han.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)