Blues tog första segern – trots ny monstermatch av Elias

(14915) St Louis Blues

Publicerad: 17 augusti 2020

Tre raka segrar och tre raka matcher med mål av Elias Pettersson.
21-åringen stod för ännu en klassinsats för sitt Vancouver i natt – men det räckte inte.
Istället kunde St. Louis gräva fram en livsviktig seger och reducera till 1–2 i matcher.

Efter en mållös första period fick matchen ordentligt liv i andra.

Bara drygt en minut in hittade Pettersson en J.T. Miller i raketfart som stänkte in 1–0 i numerärt överläge.

Det sparkade igång Blues som följde upp först genom Justin Faulk och sedan även via David Perrons fjärde mål i slutspelet.

Men knappt en minut efter St. Louis ledningsmål klev Elias Pettersson fram på nytt.

Superstjärnan snappade upp en puck i offensiv zon, väntade tålmodigt tills han såg en lucka och sedan avlossade en riktig rökare rakt via ribban och in för 2–2.

Därnäst följde en ytterligare jämn tredje period i vilken både Jakob Markström och Jake Allen, som gjorde sitt första framträdande efter att ordinarie Jordan Binnington fått stå åt sidan, testades med flera kvalificerade chanser.

Men båda höll tätt – vilket resulterade i övertid för andra matchen i rad.

Och på övertid höll Markström St. Louis länge stången, men när Brayden Schenn fick ett sent överläge kunde Bluesforwarden till sist sätta punkt för matchen.

Men Canucks får chans till revansch redan i natt, 04:30 svensk tid.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 2–3 OT (0–0, 2–2, 0–0, 0–1)
Mål, Vancouver: J.T. Miller (assist Elias Pettersson), Elias Pettersson
Mål, St. Louis: Justin Faulk, David Perron, Brayden Schenn
Skott: 41–49 (8–11, 14–14, 9–12, 10–12)
I mål: Jacob Markström (95,8 i räddningsprocent. Stoppade 46 av 49 skott. 74:58 i istid)