Segersviten över för Lehner – utspelad av förra kollegan

(14912) Robin Lehner förlust

Publicerad: 17 augusti 2020

Efter att ha vunnit sina sju inledande matcher i Vegaströjan kom till sist en första förlust för Robin Lehner.
Den kom i en match där hans motpart i Chicago, Corey Crawford, stod för en mästerlig insats och räddade 48 skott.
Och med det lyckades hårt pressade Blackhawks hålla liv i matchserien.

Trots ett överväldigande skott- och chansövertag för Vegas var det Chicago som hade lättare för att hitta nätet.

Första målet kom bara några minuter in i matchen efter att Drake Caggiula förvaltat en fin överföring av formtoppade Olli Määttä.

Nästa kasse kom en stund senare i perioden då Matthew Highmore satte 2–0 från ingen vinkel alls.

Men matchen var långt ifrån över och redan i sekvensen därpå såg Shea Theodore till att reducera på tavlan.

I perioderna som följde fortsatte Vegas att testa Crawford gång på gång, men burväktaren visade sig vara omutbar.

Och när Alex Debrincat satte 3–1 i öppen bur med bara sekunder kvar av matchen var segern i hand.

Därmed står det nu 3–1 i matcher och Chicago undviker att gå utan vinst i matchserien.

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 3–1 (2–1, 0–0, 1–0)
Mål, Chicago: Drake Caggiula, Matthew Highmore, Alex Debrincat
Mål, Vegas: Shea Theodore
Skott: 25–49 (8 – 20, 7–16, 10–13)
Svenskarna: Robin Lehner (91,7 i räddningsprocent. Stoppade 22 av 24 skott. 58:31 i istid)