Klingberg hjälte på övertid – avgjorde och kvitterade matchserien

(14911) John Klingberg

Publicerad: 16 augusti 2020

John Klingberg hade en stor kväll när Dallas sköt nytt liv i matchserien mot Calgary.

28-åringen från Lerum gjorde sitt första slutspelsmål och blev hjälte när han avgjorde den fjärde åttondelsfinalen på övertid.

John Klingberg visade prov på sin offensiva skicklighet redan i första perioden när Dallas tog ledningen i matchen.

Klingberg styr powerplay-spelet från blålinjen och skickade iväg ett avslut som Joe Pavelski till slut kunde förvalta i röran framför kassen.

Den kombinationen skulle visa sig bli en avgörande faktor i slutskedet av matchen – när Pavelski fullbordade sitt hattrick (4–4)  så kom backskottet från John Klingberg med drygt tio sekunder kvar av tredje perioden.

Dallas hade dessförinnan fått ett mål bortdömt i kvitteringsjakten men det stoppade inte laget från att tvinga fram en övertidsperiod.

Då tog Klingberg saken i egna händer – återigen från sin position på den offensiva blålinjen.

Svensken fick två lägen i samma byte och när andra chansen dök upp hittade han fram med ett skott som Cam Talbot i kassen inte kunde göra något åt.

Klingbergs avgörande på övertid var hans första slutspelsmål och Dallas har nu kvitterat till 2–2 i matchserien mot Calgary.

Dallas–Calgary 5–4 (1–0, 2–3, 1–1, 1–0 )

Mål, Dallas: Joe Pavalski 3, Denis Gurianov, John Klingberg.

Calgary: Sam Bennett 2, Johnny Gaudreau, Tobias Rieder.

Skott: 62–40 (11–14, 18–15, 21–6, 12–5)