Södertäljes värvningsbomb: Förhandlar med JVM:s poängkung


16 augusti 2020

Södertälje SK är på väg att göra en imponerande värvning.

HockeyNews.se kan avslöja att JVM:s skyttekung Samuel Fagemo är högaktuell för att starta upp säsongen i Hockeyallsvenskan.

SSK förhandlar samtidigt med 20-årige Axel Andersson om en återkomst i klubben.


HockeyAllsvenskan presenteras av: 

UNIBET – ligans huvudpartner 

Samuel Fagemo har två framgångsrika säsonger i Frölunda bakom sig och när Juniorkronorna tog brons i JVM vid årsskiftet var högerskytten dominant.

20-åringen gjorde flest mål (8) och vann poängligan (13) och fick pris som bäste forward, uttagen i All Star-team och fick pris som en av turneringens tre bästa spelare.

Los Angeles Kings – som nyligen tilldelades andravalet i draften om ett par månader – har förhoppningar om att Fagemo kan påskynda ombyggnadsfasen.

Säsongen 20/21 ska han över och göra ett försök att slå sig in i LA Kings men just nu utreds möjligheterna att påbörja säsongen i Sverige.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är Fagemo högaktuell för att starta upp säsongen med Södertälje i Hockeyallsvenskan.

17/18 spelade Fagemo tre matcher för klubben (1+0) på lån, samma år som han fick göra sina två första SHL-matcher i Frölunda.

Senaste två åren har Fagemo gjort 25 poäng på 42 matcher (18/19) och 22 poäng på 42 matcher (19/20).

Södertälje försöker inte bara göra klart med Fagemo utan har förhoppningar om att den 20-årige backen Axel Andersson ska välja att starta upp säsongen i klubben.

Andersson tillhör Anaheim Ducks organisation, efter att ha blivit trejdad från Boston, och spelade 41 matcher för SSK innan han åkte över till Moncton Wildcats i den kanadensiska juniorligan QMJHL.

I fjol gjorde han 24 poäng (3+21) på 43 matcher för Moncton.