Islanders ångar på – vann förlängningsdrama efter händelserika sekunderna

(14908) Islanders

Publicerad: 16 augusti 2020

Jakub Vrana kom fri i förlängningen och kunde skjuta Washington till segern och reducera i matchserien.
Då räddade Islanders målvakt Semyon Varlamv och kort senare kom avgörandet – för Islanders.
Det från storstjärnan Mathew Barzals klubba som inte gjorde några misstag när han bröt in från kanten.

New York Islanders har inlett slutspelet flygande och gick in i match tre mot Washington med en 2–0-ledning i matchserien, ett Capitals som på nytt fick klara sig utan Nicklas Bäckström som dras med skadebekymmer.

Lagkaptenen Anders Lee kunde också se till att Islanders gjorde matchens första mål när han styrde in Adam Pelech passning bakom Braden Holtby med drygt fem minuter kvar att spela av första perioden. Lee hade tidigare i anfallet haft två bra lägen att göra mål, men det blev alltså tredje gången gillt.

Elva minuter senare, det vill säga 5.50 in i andra perioden, kvitterade Washington genom Evgeny Kuznetsov som gled in i den högra tekningscirkeln i numerärt överläge och skickade iväg ett dragskott som gick in i första krysset bakom Semyon Varlamov.

Kuznetsovs mål blev också det sista vi fick se under ordinarie tid, även om det inte saknades chanser för något av lagen för ett sent avgörande.

Men matchen gick alltså till förlängning där en segrare skulle utses.

Där fick svenskbekantingen Jakub Vrana fick två guldlägen att skjuta segern till Capitals fyra minuter in i period fyra då han kom fri, men Varlamov räddade både friläget samt den efterföljande returen för att hålla kvar Islanders i matchen.

Istället fick han se Matt Barzal dundra in och runda målvakten Holtby för att lägga in segerpucken, fyra och en halv minut in i förlängningen.

Barzals mål gör nu att Islanders leder med 3–0 i matcher och har fyra matcher på sig att säkra matchserien.

New York Islanders–Washington Capitals 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0) efter förlängning
Mål, New York: Anders Lee, Matt Barzal
Mål, Washington: Evgeny Kuznetsov
Skott: 34–23 (14–6, 10–10, 8–4, 2–3)