Tuff start för Malmö – förlorade mot Kristianstad

(14884) Malmö

Publicerad: 14 augusti 2020

KRISTIANSTAD. Malmö fick en tuff start på försäsongen när man åkte på en tung förlust mot Kristianstad, sedan hemmalagets Kalle Miketinac avgjort matchen i förlängning.

Kristianstad och Malmö drabbade samman under fredagskvällen, i det som var bägge lagens första match för säsongen.

Gästande Malmö inledde bäst och tog också ledningen efter drygt fyra minuters spel sedan Lars Bryggman spelat fram Johan Olofsson, som enkelt kunde lägga in pucken bakom Röglelånet Calle Clang i Kristianstads mål.

Det var Malmö som var det spelförande laget, även om Kristianstad fick sina chanser när Malmö drog på sig en dubbelutvisning i slutet av den första perioden.

Om den första perioden var Malmös, så var mittenakten betydligt mer jämn. Kristianstad skulle också få utdelning, efter att Malmö åkt på en dubbelutvisning. Dennis Svensson var påpassligt framme och petade in en retur bakom Lars Volden i Malmömålet efter 14:40 in i perioden. 1–1 var resultatet efter två spelade perioder.

Den tredje perioden präglades av utvisningar för Malmös del och det gjorde att Kristianstad kunde skapa tryck i offensiv zon. Hemmalaget var nära att ta ledningen flera gånger om, men gästerna räddades av en storspelande Lars Volden.

Det blev inte fler mål under ordinarie tid. Istället fick matchen avgöras i förlängning, där Kristianstad drog det längsta strået sedan Kalle Miketinac på ett lurigt sätt hittat luckan mellan benen på Lars Volden i powerplay. Slutsiffrorna skrevs till 2–1.