(12859) Jacob Markström
Brace Hemmelgarn/Bildbyrån

Publicerad: 13 augusti 2020

St. Louis förlustsvit fortsätter.
Efter att ha förlorat samtliga seedningsmatcher kom i natt nästa smäll när Vancouver knep match 1 med 4–2.
Mycket tack vare tryggheten själv i mål, Jacob Markström.

Det dröjde inte länge förrän Canucks hittade nätet.

Drygt fyra minuter in i matchen nöp Bo Horvat till ordentligt och öppnade målskyttet i matchen.

Men matchen var fortfarande i ett tidigt skede och innan perioden var över hade David Perron sett till att utjämna på resultattavlan.

I andra tog Vancouver ledningen på nytt efter att Elias Pettersson snappat upp en lös puck i powerplay och dundrat in 2–1 upp i nättaket.

Men bara minuten senare kunde Jaden Schwartz kvittera efter att två Canucksbackar gått ihop sig och skapat ett friläge.

I tredje skulle dock Vancouver till sist få ta ledningen och behålla den.

Efter att Troy Stecher gjort 3–2 dansade Horvat in i zon på nytt, tog sig runt en Bluesback, och prickade läckert in 4–2.

J.T. Miller avslutade målskyttet med 5–2 i ett sent numerärt överläge.

Och efter att Markström spikat igen bakåt, med lite hjälp från ett uppoffrande försvar, var segern i hand – och med den även en 1–0-ledning i matchserien.

Med tre mål på sex försök var Vancouvers powerplay en klart bidragande faktor till vinsten.

– Alla fem där ute har självförtroende, vi tränar och pratar mycket powerplay. Tre mål idag är enormt för oss, det är ett bra vapen att ha. Det kan vinna matcher, konstaterar Pettersson på presskonferensen efter matchen.

Och i regerande mästarna St. Louis väntar man fortfarande på första segern sedan NHL gjorde comeback för snart två veckor sedan.

St. Louis Blues – Vancouver Cancuks 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)
Mål, St. Louis: David Perron, Jaden Schwartz
Mål, Vancouver: Bo Horvat 2, Elias Pettersson, Troy Stecher, J.T. Miller
Skott: 31–22 (12–9, 10–8, 9–5)