Publicerad: 12 augusti 2020

I februari släppte Chicago Blackhawks Robin Lehner i en bytesaffär med Vegas Golden Knights.
I natt ställdes lagen mot varandra i Stanley Cup-slutspelet.
Och rond 1 gick till Lehner – som tvingades döda en utvisning med bara en hel skridsko.

Knektarna förde matchen redan från nedsläpp men hade inledningsvis svårt att få håll på Corey Crawford i Chicagokassen.

Först i den andra perioden lossnade det när Shea Theodore smällde till med en riktig rökare knappt halvvägs genom perioden.

Han fick snart sällskap av William Carrier som strax därpå kunde kriga in 2–0 framför mål och Knights red med flaggan i topp.

Åtminstone i en dryg minut – sedan hade Blackhawksrookien David Kampf reducerat i boxplay och Lehners nolla var sprucken även den.

Och som grädde på moset fick Lehner problem med utrustningen i slutet av perioden – och tvingades döda en utvisning med bara en fullt fungerande skridsko.

Men Vegas lät sig inte nedslås och i början av tredje prickade Reilly Smith in 3–1 när han fick en puck förbi Crawford som den senare nog velat ha tillbaka.

Och bara några minuter slog Smith till igen för 4–1, vilket mer eller mindre blåste luften ur matchen helt. Därmed blev det klart att Vegas knep segern - och en 1–0-ledning i matcher.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
Mål, Vegas: Shea Theodore, William Carrier, Reilly Smith 2
Mål, Chicago: David Kampf
Skott: 33–20 (9–5, 12–9, 12–6)