HockeyNews
PLUS

KLART: De får förstatjing på Alexis Lafrenière

(14834) Alexis Lafreniere
Bildbyrån

Publicerad: 11 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Åtta lag gick in i nattens draftlotteri med förhoppningen att landa förstavalet och chansen att plocka hem årets jackpot – Alexis Lafrenière.
Och när NHL:s högste höns Gary Bettman i natt drog vinstlotten blev det klart.
New York Rangers får förstavalet i årets draft.

Efter fas ett av draftlotteriet stod det klart att årets förstaval skulle komma att tillfalla ett av de åtta lag som redan nu fått lämna slutspelsbubblorna i Edmonton och Toronto.

Och jackpotvinnaren blev i slutändan Rangers som får ett ordenligt plåster på såren efter att ha nollats i matchserien mot Carolina Hurricanes.

– Varje gång man får välja först är det skönt, särskilt i år när det är så speciella förutsättningar. Det är väldigt spännande att det händer oss, Rangers GM Jeff Gorton.


Det råder sedan tidigare konsensus bland experter och tyckare om att Lafrenière är den mest lovande spelaren i draften.

Under säsongen presterade den unge kanadensaren utsågs till juniorligan QMJHL:s bästa spelare med 112 poäng på 52 matcher, ledde sitt Kanada till JVM-guld i Tjeckien och utsågs till hela turneringens viktigaste spelare.

– Jag tycker att förutom hans skicklighet så sticker också hans tävlingsinstinkt ut. Han har talangen vi letar efter men också förmågan att dra med alla åt samma håll och vi letar alla efter en sån spelare, säger Gorton.

Med spelare som Mika Zibanejad, Artemi Panarin och fjolårstvåan i draften Kaapo Kakko kan nu Rangers lägga till ytterligare ett ordentligt offensivt vapen.

Och Lafrenière själv har bara bra saker att säga om blåskjortorna.

– Panarin är en av de bästa spelarna i ligan och de har Zibanejad och sådär så det är ett väldigt bra lag och de kommer att ha mycket framgångar under de kommande åren.

***

LÄS MER: Så spelas NHL:s första slutspelsrunda – här är tiderna att hålla koll på

***

Intressant artikel? Värt en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)